Chrzan tarty z jajkami
Chrzan tarty z jajkami
Przygotowanie
- Jaja gotujemy na twardo (ok. 7-8 minut)
- Następnie jaja odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
- Gdy jaja ostygną – obieramy ze skorupki i drobno siekamy (np. w malakserze)
- Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję chrzanu przypada 1 łyżeczka.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chrzanów.
Autor
Lista składników
- Chrzan tarty (265 g)
- Jajo kurze (255 g)
- Jogurt naturalny (240 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Pasztet z wytrawnym sosem
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę smarujemy tłuszczem Cebulę z marchewką obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski dodajemy mięso i…
WIĘCEJ >Brzydka pasta z soczewicy
Soczewicę gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy lub dusimy w bulionie albo w rozdrobnionym pomidorze. Mieszamy soczewicę wraz z cebulą i przyprawami oraz dodatkiem oliwy z oliwek. Można do…
WIĘCEJ >Suszony schab w czosnku niedźwiedzim
Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…
WIĘCEJ >Pasta z wątróbki z gruszką
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli Zasmażamy…
WIĘCEJ >