fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrzan tarty z jajkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf63ffabf-f20c-4eab-8f85-1e315b76c309
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrzan tarty z jajkami

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy na twardo (ok. 7-8 minut)
  • Następnie jaja odcedzamy i odkładamy do ostygnięcia
  • Gdy jaja ostygną – obieramy ze skorupki i drobno siekamy (np. w malakserze)
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję chrzanu przypada 1 łyżeczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia chrzanów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 75
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chrzan tarty (265 g)
  • Jajo kurze (255 g)
  • Jogurt naturalny (240 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Malakser, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kanapki z musem ogórkowym i fetą

Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przyprawy i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Ser kroimy w kostkę Bułki kroimy w plastry Na każdy kawałek…

WIĘCEJ >

Łatwy sos do makaronu

Pomidory drobno siekamy Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Domowe masło migdałowe

Wszystkie składniki wrzucamy do robota kuchennego i miksujemy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż uzyskamy konsystencję przypominającą masło)

WIĘCEJ >

Zapiekane pomidory z ziołami

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z czosnkiem Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do osobnej miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Pomidory kroimy…

WIĘCEJ >