fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrzan z jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca77e0eb6-16a3-4daa-817a-a06a63e83b1a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrzan z jabłkiem

Przygotowanie

  • Chrzan z jabłkiem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem chrzanu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chrzan korzeń (300 g)
  • Jabłko (90 g)
  • Woda (75 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (18 ml)
  • Cukier trzcinowy (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Słoiczek, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wołowina na specjalną okazję

Mięso powinno być w jednym kawałku Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pieczarki drobno kroimy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Patelnię grillową wykładamy folią aluminiową Kładziemy paprykę i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Kurczak po indyjsku

Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas obracając (mięso najlepiej smażyć partiami) Cebulę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >

Udka kurczaka z parmezanem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Z udek ściągamy skórę (wyrzucamy) Przygotowujemy trzy miski – do jednej…

WIĘCEJ >

Plastry z indyka z szynką parmeńską

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z czosnkiem Do miski z czosnkiem dodajemy skórkę z cytryny, wlewamy 2/3 ilości tłuszczu i dokładnie mieszamy Mięso dokładnie oczyszczamy…

WIĘCEJ >