fbpx
logo
Szukaj
open close

Chrzan z jabłkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca77e0eb6-16a3-4daa-817a-a06a63e83b1a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chrzan z jabłkiem

Przygotowanie

  • Chrzan z jabłkiem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem chrzanu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chrzan korzeń (300 g)
  • Jabłko (90 g)
  • Woda (75 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (18 ml)
  • Cukier trzcinowy (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Słoiczek, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dziecięca jajecznica – ptaszek z warzywami

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na patelnię wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Paprykę kroimy…

WIĘCEJ >

Roladki wołowe ze szpinakiem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wsypujemy mąkę, mieszamy na gładką, jednolitą masę i smażymy przez ok. 1 minutę Ściągamy patelnię z kuchenki i cały czas mieszając stopniowo…

WIĘCEJ >

Ćwikła z chrzanem

Buraki myjemy, wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą Gotujemy do miękkości (zależy od buraków, czasem w godzinę, a czasem w półtorej się będą gotować) Jak sprawdzić czy burak jest ugotowany? Wbić w niego widelec, jak łatwo…

WIĘCEJ >

Jajecznica – ptaszek

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na patelnię wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji Paprykę kroimy…

WIĘCEJ >