Chrzan z jabłkiem
Chrzan z jabłkiem
Przygotowanie
- Chrzan z jabłkiem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
- Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem chrzanu.
Autor
Lista składników
- Chrzan korzeń (300 g)
- Jabłko (90 g)
- Woda (75 ml)
- Sok z cytryny (bio) (18 ml)
- Cukier trzcinowy (4 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Wołowina na specjalną okazję
Mięso powinno być w jednym kawałku Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Pieczarki drobno kroimy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Patelnię grillową wykładamy folią aluminiową Kładziemy paprykę i smażymy przez ok….
WIĘCEJ >Kurczak po indyjsku
Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas obracając (mięso najlepiej smażyć partiami) Cebulę obieramy i kroimy…
WIĘCEJ >Udka kurczaka z parmezanem
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Z udek ściągamy skórę (wyrzucamy) Przygotowujemy trzy miski – do jednej…
WIĘCEJ >Plastry z indyka z szynką parmeńską
Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z czosnkiem Do miski z czosnkiem dodajemy skórkę z cytryny, wlewamy 2/3 ilości tłuszczu i dokładnie mieszamy Mięso dokładnie oczyszczamy…
WIĘCEJ >