fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowy chrzan bez mleka i cukru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c753f535e-dce9-45b7-b281-6974b7905e5c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Domowy chrzan bez mleka i cukru

Przygotowanie

  • Chrzan myjemy i obieramy
  • Ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach
  • Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy
  • Ucieramy razem z chrzanem i mlekiem kokosowym do uzyskania jednolitej masy, po czym dodajemy ocet

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chrzan korzeń (300 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Mleko kokosowe (60 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (18 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Przyprawa „antyrakowa”

Wszystkie składniki po kolei zmielić w młynku elektrycznym a następnie wymieszać razem. Przechowywać w suchym pojemniku i bez dostępu światła.

WIĘCEJ >

Pasta z kukurydzy i suszonych pomidorów

Kukurydzę i pomidory blendujemy na gładką masę. Doprawiamy ziołami i pieprzem.

WIĘCEJ >

Żurawina

Żurawinę wkładamy do suchego garnka Nastawiamy na bardzo mały ogień Dodajemy miód Gotujemy 30 min  Jeśli jest za rzadkie, gotujemy jeszcze kilka minut (taki dżem ma wyjść)

WIĘCEJ >

Kasza

Kaszę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >