fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowy chrzan bez mleka i cukru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c753f535e-dce9-45b7-b281-6974b7905e5c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Domowy chrzan bez mleka i cukru

Przygotowanie

  • Chrzan myjemy i obieramy
  • Ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach
  • Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy
  • Ucieramy razem z chrzanem i mlekiem kokosowym do uzyskania jednolitej masy, po czym dodajemy ocet

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej codziennej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz zainspirować się naszymi pomysłami na wykorzystanie chrzanu w kuchni (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 duży korzeń chrzanu (ok. 300 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 3 łyżki octu jabłkowego naturalnej fermentacji (18 g)
  • 6 łyżek mleka kokosowego (60 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sos miodowo-musztardowy

Bierzemy miskę Nakładamy musztardę i miód Powoli zaczynamy mieszać rózgą lub mikserem Powoli zaczynamy wlewać oliwę z oliwek Gdy wlejemy cała oliwę zaczynamy powoli dolewać wodę (cały czas mieszamy) Jeśli zacznie się robić bardzo gęste,…

WIĘCEJ >

Migdały

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette miodowy

Szykujemy pojemnik w którym będziemy blendować sos lub blender kielichowy Wlewamy oliwę Dodajemy musztardę Dodajemy sól, pieprz Dodajemy miód Dodajemy ocet Miksujemy blenderem około 2 min Cały czas miksując dolewamy wodę Miksujemy jeszcze kilka sekund

WIĘCEJ >

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >