fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowy chrzan bez mleka i cukru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c753f535e-dce9-45b7-b281-6974b7905e5c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Domowy chrzan bez mleka i cukru

Przygotowanie

  • Chrzan myjemy i obieramy
  • Ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach
  • Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy
  • Ucieramy razem z chrzanem i mlekiem kokosowym do uzyskania jednolitej masy, po czym dodajemy ocet

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej codziennej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz zainspirować się naszymi pomysłami na wykorzystanie chrzanu w kuchni (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 duży korzeń chrzanu (ok. 300 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 3 łyżki octu jabłkowego naturalnej fermentacji (18 g)
  • 6 łyżek mleka kokosowego (60 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Domowa musztarda

Ziarna gorczycy zalewamy octem i odstawiamy na 12-24 godzin, aż gorczyca napęcznieje. Następnie mielimy je z przyprawami dolewając wodę, do uzyskania pożądanej konsystencji. Miksujemy w zależności od upodobań na całkiem gładko lub z cząstkami gorczycy….

WIĘCEJ >

Sos pieczarkowy

Cebulkę i czosnek podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą pieprzem, ziołami i zalewamy ¼ szklanki mleka kokosowego własnej roboty.

WIĘCEJ >

Ryż basmati

Ryż wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette AIP z awokado

Awokado obrać, wyrzucić pestkę i skórę Miąższ awokado wrzucić do naczynia w którym będziemy miksować Dodać resztę składników i zmiksować 

WIĘCEJ >