fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Domowy chrzan bez mleka i cukru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c753f535e-dce9-45b7-b281-6974b7905e5c

Domowy chrzan bez mleka i cukru

Przygotowanie

  • Chrzan myjemy i obieramy
  • Ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach
  • Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy
  • Ucieramy razem z chrzanem i mlekiem kokosowym do uzyskania jednolitej masy, po czym dodajemy ocet

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej codziennej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz zainspirować się naszymi pomysłami na wykorzystanie chrzanu w kuchni (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 duży korzeń chrzanu (ok. 300 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 3 łyżki octu jabłkowego naturalnej fermentacji (18 g)
  • 6 łyżek mleka kokosowego (60 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kiszona marchewka

Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni.  W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette balsamiczny

Bierzemy naczynie w którym będziemy miksować sos albo szykujemy blender kielichowy Wlewamy oliwę, dodajemy czosnek Dodajemy musztardę Pietruszkę kroimy nożem na mniejsze kawałki (nie trzeba drobno siekać, tylko trochę pokroić, żeby blender miał łatwiej) i…

WIĘCEJ >

Przyprawa „antyrakowa”

Wszystkie składniki po kolei zmielić w młynku elektrycznym a następnie wymieszać razem. Przechowywać w suchym pojemniku i bez dostępu światła.

WIĘCEJ >

Żurawina

Żurawinę wkładamy do suchego garnka Nastawiamy na bardzo mały ogień Dodajemy miód Gotujemy 30 min  Jeśli jest za rzadkie, gotujemy jeszcze kilka minut (taki dżem ma wyjść)

WIĘCEJ >