Chrzan ze śmietaną
Chrzan ze śmietaną
Przygotowanie
- Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
- Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem chrzanu.
Autor
Lista składników
- Chrzan korzeń (300 g)
- Woda (75 ml)
- Śmietana 18% (75 g)
- Sok z cytryny (18 ml)
- Cukier trzcinowy (4 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ziemniaczano-szpinakowe myszki
Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Szpinak drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy szpinak i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż zwiędnie) Z sera…
WIĘCEJ >Owocowe palmy
Marchew obieramy, kroimy na plaster, a plastra wycinamy słoneczko Kiwi obieramy i kroimy na pół plastry Banana obieramy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry Pomarańczę kroimy na pół plastry Wszystkie składniki układamy na…
WIĘCEJ >Carpaccio z łososia i rzodkiewki
Łososia i rzodkiewkę kroimy w plastry Awokado obieramy i kroimy w plastry Koper drobno siekamy Na talerzu układamy na przemian plastry łososia, rzodkiewki i awokado, całość skrapiamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny i posypujemy koprem,…
WIĘCEJ >Jogurt z ananasem
Do miski nakładamy jogurt Ananasa obieramy, kroimy w kostkę i kładziemy na wierzch jogurtu
WIĘCEJ >