fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrzan z majonezem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c05344325-27f3-42ba-8742-2b4f312d0159
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrzan z majonezem

Przygotowanie

  • Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
  • Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem chrzanu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chrzan korzeń (300 g)
  • Woda (75 ml)
  • Majonez (40 g)
  • Sok z cytryny (18 ml)
  • Cukier trzcinowy (4 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Słoiczek, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Purée z kalafiora

Kalafior dzielimy na różyczki i wkładamy do garnka Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior odcedzamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym…

WIĘCEJ >

Chrzan

Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)

WIĘCEJ >

Karczek z grilla

Marynata Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do miski Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Karczek z grilla Mięso dokładnie myjemy i kroimy na plastry o grubości ok. 1-1,5 cm Plastry mięsa wkładamy do…

WIĘCEJ >

Sos miodowo-musztardowy

Bierzemy miskę Nakładamy musztardę i miód Powoli zaczynamy mieszać rózgą lub mikserem Powoli zaczynamy wlewać oliwę z oliwek Gdy wlejemy cała oliwę zaczynamy powoli dolewać wodę (cały czas mieszamy) Jeśli zacznie się robić bardzo gęste,…

WIĘCEJ >