Chrzan z majonezem
Chrzan z majonezem
Przygotowanie
- Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
- Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem chrzanu.
Autor
Lista składników
- Chrzan korzeń (300 g)
- Woda (75 ml)
- Majonez (40 g)
- Sok z cytryny (18 ml)
- Cukier trzcinowy (4 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Purée z kalafiora
Kalafior dzielimy na różyczki i wkładamy do garnka Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior odcedzamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym…
WIĘCEJ >Karczek z grilla
Marynata Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do miski Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Karczek z grilla Mięso dokładnie myjemy i kroimy na plastry o grubości ok. 1-1,5 cm Plastry mięsa wkładamy do…
WIĘCEJ >Sos miodowo-musztardowy
Bierzemy miskę Nakładamy musztardę i miód Powoli zaczynamy mieszać rózgą lub mikserem Powoli zaczynamy wlewać oliwę z oliwek Gdy wlejemy cała oliwę zaczynamy powoli dolewać wodę (cały czas mieszamy) Jeśli zacznie się robić bardzo gęste,…
WIĘCEJ >