fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasteczka kokosowo-owsiane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c530b90d9-b1e9-41d8-91e6-0bcef40657ff
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka kokosowo-owsiane

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, wiórki kokosowe oraz płatki owsiane i mieszamy
  • Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy syrop i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się tłuszczu
  • Sodę rozpuszczamy z wrzątkiem, po czym energicznie łączymy ją z tłuszczem – masa powinna się spienić
  • Masę wlewamy do przygotowanych, suchych składników i dokładnie łączymy
  • Łyżką nakładamy ciasto na blachy formując spłaszczone ciasteczka
  • Blachy wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut (w połowie pieczenia zamieniamy blachy miejscami)
  • Po tym czasie przenosimy ciastka na metalowy ruszt do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 6 ciastek.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (200 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Wiórki kokosowe (100 g)
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (100 g)
  • Masło klarowane ghee (100 g)
  • Syrop klonowy (30 g)
  • Woda (15 ml)
  • Soda oczyszczona (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Budyń waniliowy dla alergika

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy podgrzewać Laskę wanilii przekrajamy wzdłuż na pół i wydłubujemy ziarenka, po czym przenosimy je do miski Do miski z ziarenkami wlewamy pozostałe mleko, dodajemy mąkę i…

WIĘCEJ >

Ciasto orzechowo-marchwiowe

Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Orzechy drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem i…

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa

Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki Gruszki, jabłka kroimy w kostkę Banana kroimy w plastry Winogrono kroimy na połówki, usuwamy pestki Układamy pokrojone owoce, dodajemy jeżyny i borówki 

WIĘCEJ >

Placek jagodowy

Placek jagodowy Do garnka wsypujemy cukier i mąkę, dolewamy wodę, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu, często mieszając (gotujemy do momentu, aż mieszanka zacznie bulgotać i zgęstnieję) Od momentu kiedy mieszanka zacznie bulgotać gotujemy jeszcze…

WIĘCEJ >