fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasteczka owsiane z rodzynkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3a044afa-49cb-42f9-9807-3eca1147f154
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka owsiane z rodzynkami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wkładamy tłuszcz i ucieramy na kremową konsystencję
  • Cały czas ucierając stopniowo dodajemy cukier, ekstrakt waniliowy, płatki owsiane i wybijamy jajo (całość dokładnie mieszamy)
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy i dodajemy do utartej masy, ponownie całość dokładnie mieszamy
  • Na koniec dolewamy mleko, dodajemy rodzynki i jeszcze raz całość dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki się ze sobą dokładnie połączyły
  • Łyżką nakładamy ciasto na blachę i lekko spłaszczamy porcję ciasta widelcem (zostawiamy spore odstępy, aby ciastka miały miejsce na wyrośnięcie)
  • Blachy wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut, aż wyrosną i nabiorą złotego koloru
  • Po tym czasie wyłączamy piekarnik i odstawiamy ciastka do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 4-5 ciasteczek.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (200 g)
  • Masło (100 g)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Rodzynki (100 g)
  • Mleko kokosowe (90 ml)
  • Mąka orkiszowa (80 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Wanilia – ekstrakt (4 g)
  • Proszek do pieczenia (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ciasteczka owsiane z czekoladą

Jajo wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Mąkę z proszkiem do pieczenia (…)

WIĘCEJ >

Kruche ciasteczka z owocami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka z czekoladą i orzechami pekan

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Blachę smarujemy tłuszczem Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski, tak aby (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka jaglane

Rodzynki zalewamy wrzątkiem (2/5 ilości wody) i odstawiamy do napęcznienia Pestki słonecznika mielimy (np. w blenderze), a następnie przesypujemy do (…)

WIĘCEJ >

Ciasteczka bakaliowe

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C (z funkcją termoobiegu) Wszystkie orzechy oraz suszone owoce siekamy na kawałki Wszystkie składniki (…)

WIĘCEJ >