fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasteczka sezamowo-kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad4e4e13-85b2-438e-8155-81c0f59041e0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka sezamowo-kokosowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki (poza mąką) wkładamy do miski i dokładnie mieszamy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i ponownie dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Na blachę nakładamy łyżką porcję masy w odstępach ok. 5 cm
  • Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 14-15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia na kilka minut, po czym ściągamy ciasteczka z blachy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 ciasteczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Miód lipowy (360 g)
  • Tahini (120 g)
  • Wiórki kokosowe (90 g)
  • Sezam biały (75 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Hummus z pieczoną marchewką

Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy dodając więcej soku z cytryny, soli, pieprzu i kuminu.

WIĘCEJ >

Komosanka

Komosę ryżową gotujemy ok. 12-15 minut w mleku (jeśli płyn odparuje można wlać odrobinę wody)

WIĘCEJ >

Jogurt z bananem

Banana obieramy, kroimy w plastry i przenosimy do miski Dodajemy jogurt i mieszamy

WIĘCEJ >

Kokosowe muffinki miodowo-żurawinowe

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (z wanilii wydłubujemy nasiona), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy Mąkę z proszkiem do pieczenia…

WIĘCEJ >