fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasteczka sezamowo-kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cad4e4e13-85b2-438e-8155-81c0f59041e0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka sezamowo-kokosowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki (poza mąką) wkładamy do miski i dokładnie mieszamy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i ponownie dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Na blachę nakładamy łyżką porcję masy w odstępach ok. 5 cm
  • Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 14-15 minut
  • Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia na kilka minut, po czym ściągamy ciasteczka z blachy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 ciasteczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Miód lipowy (360 g)
  • Tahini (120 g)
  • Wiórki kokosowe (90 g)
  • Sezam biały (75 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gruszkotka

Ciasto: Bierzemy miskę i wkładamy do niej masło Do miski wsypujemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier, 2 jaja i wymieszamy Dzielimy ciasto na 2 części Do jednej części dodajemy karob Formujemy kule i owijamy folią…

WIĘCEJ >

Słodkie ciasto na oliwie

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia Do robota kuchennego wlewamy żółtka i ekstrakt z wanilii, dosypujemy cukier i ubijamy przez ok. 4-5 minut, po czym wlewamy sok z pomarańczy…

WIĘCEJ >

Ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Za pomocą miksera ucieramy tłuszcz z cukrem na kremową masę Dodajemy masło orzechowe i ekstrakt z wanilii, wybijamy jajo i miksujemy Orzechy drobno…

WIĘCEJ >

Słodkie bułeczki dyniowe

Tłuszcz kroimy w kostkę Piekarnik nagrzewamy do temp. 210 st. C Formę do pieczenia lekko smarujemy tłuszczem Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i cukier trzcinowy Dodajemy tłuszcz i ucieramy dłońmi razem z mąką…

WIĘCEJ >