fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe ciasteczka z czekoladą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c50771a5e-e928-4768-9641-7ff58907a296
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe ciasteczka z czekoladą

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i dokładnie mieszamy
  • Czekoladę łamiemy na kawałki, a następnie drobniej siekamy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą, dodajemy wiórki kokosowe i czekoladę, a następnie całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Na blachę nakładamy porcję masy w odstępach ok. 2,5 cm
  • Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 14-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 ciasteczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Wiórki kokosowe (135 g)
  • Mąka kokosowa (130 g)
  • Masło (120 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (90 g)
  • Wanilia – laska (1.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciasto morelowo-orzechowe

Orzechy wrzucamy do blendera, mielimy i przenosimy do miski Morele wkładamy do rondla, dolewamy wodę i gotujemy na dużym ogniu przez ok. 15 minut Następnie ściągamy rondel z kuchenki, a morele przenosimy do blendera Dodajemy…

WIĘCEJ >

Ciasto bananowo – gruszkowe z lukrem kokosowym, babka

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera dodajemy miód, sodę i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Koktajl tropikalny z lodami

Mango obieramy i kroimy na kawałki (pestkę usuwamy) Banany obieramy i kroimy na kawałki Owoce wkładamy do naczynia płaskiego, a następnie do zamrażarki na ok. 30 minut (aby się dobrze schłodziły, lecz nie zamroziły) Do…

WIĘCEJ >

Ciastka z owocami na ciepło

Żółtko rozmącamy z wodą (1/3 ilości) Owoce przenosimy do miski, dodajemy połowę cukru pudru oraz mąkę i dokładnie mieszamy Następnie przenosimy zawartość miski do rondla i stawiamy na średnim ogniu Dolewamy pozostałą wodę, dodajemy skórkę…

WIĘCEJ >