fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasteczka kokosowo-migdałowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8af33e33-795f-42cf-bf91-d849e6baf52d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka kokosowo-migdałowe

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C
  • Orzechy drobniej siekamy, wsypujemy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na ok. 7-8 minut
  • Po tym czasie wyciągamy naczynie żaroodporne z piekarnika i odkładamy orzechy do ostygnięcia
  • Do miski wkładamy tłuszcz, dodajemy cukier i przyprawy (sól), wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Do masy przesiewamy przez sitko mąkę, dodajemy wiórki kokosowe oraz orzechy i ponownie dokładnie mieszamy
  • Masę odkładamy na ok. 4-5 minut, aby zgęstniała
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Na blachę nakładamy łyżeczką porcję masy w odstępach ok. 2,5 cm
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut (lub pieczemy do momentu, aż ciasteczka zrobią się lekko brązowe)
  • Po tym czasie przenosimy ciasteczka na kratkę, aby ostygły

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 ciasteczka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Wiórki kokosowe (135 g)
  • Masło (120 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Migdał (55 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchewkę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym, owocami, orzechami i miętą

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy owocami, orzechami oraz…

WIĘCEJ >

Blanszowane migdały

Migdały wrzucamy do miski, zalewamy wrzątkiem i odkładamy na ok. 10 minut Po tym czasie wyciągamy migdały po kolei z wody i ściągamy z nich skórki

WIĘCEJ >

Warzywa curry

Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz…

WIĘCEJ >