fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasteczka rybne po tajsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c387e022a-e7b7-4a37-8c64-840e216d43cb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ciasteczka rybne po tajsku

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Ogórki kroimy wzdłuż na paski i układamy na talerzu
  • Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wkładamy rybę i blendujemy na jednolitą masę
  • Dodajemy pastę curry, wybijamy jajo i całość ponownie blendujemy
  • Zawartość blendera przenosimy do miski, dodajemy fasolkę oraz zieleninę i mieszamy
  • Z masy rybnej formujemy równej wielkości kulki (z 0,5 kg ryby powinno wyjść ok. 12 kulek)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem (najlepiej jeśli będzie to forma do pieczenia babeczek)
  • Do zagłębień w formie wkładamy rybne kulki, a następnie wkładamy formę do piekarnika na ok. 15 minut
  • Do miski wlewamy ocet, dodajemy cukier i podgrzewamy, aby rozpuścić cukier (stawiamy miskę nad rondlem z wrzątkiem i mieszamy)
  • Gdy sos ostygnie dodajemy zieleninę oraz sok z limonki i mieszamy
  • Ogórki polewamy sosem, a obok ogórków nakładamy ciasteczka, które skrapiamy sosem chili

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz atlantycki (świeży) (500 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (150 g)
  • Ogórek gruntowy (70 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Sos chili (słodki) (20 g)
  • Pasta curry czerwona (12 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczeń wołowa duszona z warzywami i grzybami

Mięso oczyszczamy i kroimy na kawałki w poprzek włókien Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Bakłażana kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1…

WIĘCEJ >

Kanapka z jajem, łososiem wędzonym i ogórkiem kiszonym

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół Ogórka kroimy w plastry Kanapkę smarujemy tłuszczem, układamy na niej wszystkie składniki (jak…

WIĘCEJ >

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z natką pietruszki

Awokado obieramy i kroimy na drobne kawałki Wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy pozostała składniki i miksujemy

WIĘCEJ >