fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasteczka ze słodką kukurydzą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce5ea17e-1679-4614-baeb-a9830104bd29
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka ze słodką kukurydzą

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy w drobną kostkę i przenosimy do miski
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Kukurydzę odsączamy z zalewy, przenosimy do miski i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia
  • Jajo wybijamy na talerz, dolewamy mleko i roztrzepujemy, po czym wlewamy mieszankę do miski z jajem i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę z jajem wlewamy do mieszanki warzyw i dokładnie mieszamy, po czym odstawiamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Formę do pieczenia przykrywamy papierem do pieczenia
  • Papier lekko smarujemy tłuszczem i wkładamy formę do piekarnika na ok. 5 minut, aby ją rozgrzać
  • Na gorącą formę nakładamy ciasto w wielkości jednej łyżki, wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut, następnie wyciągamy, obracamy ciasteczka na drugą stronę i pieczemy przez kolejne ok. 5 minut
  • Ciasteczka są gotowe kiedy zrobią się brązowo-złote z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Ciasteczka możesz przygotować z różnymi, ulubionymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kukurydza w zalewie (słoik) (150 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Papryka czerwona (100 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Proszek do pieczenia (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gyros z kurczaka z warzywami

Z udek należy wyciąć kości (można je np. do rosołu dorzucić później) Mięso pociąć w cienkie plastry Czosnek obrać, posiekać lub wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa Posolić i popieprzyć Wymieszać i odstawić chociaż…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy miód Dodajemy daktyle (bez pestek!) Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Soczysty marynowany kurczak z warzywami

Do miski ścieramy na drobnych oczkach skórkę z pomarańczy i wyciskamy z niej sok Dodajemy miód, ocet, przecier pomidorowy oraz przyprawy (oregano) i całość dokładnie mieszamy Mięso nacinamy głęboko w poprzek i wkładamy do marynaty,…

WIĘCEJ >

Toskański kurczak z pesto

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Formę do pieczenia wykładamy folią aluminiową Mięso dokładnie nacieramy z każdej strony połową pesto i kładziemy w odstępach na folii, a na wierzch mięsa nakładamy pozostałe pesto Formę…

WIĘCEJ >