fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasteczka ze słodką kukurydzą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce5ea17e-1679-4614-baeb-a9830104bd29
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ciasteczka ze słodką kukurydzą

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy w drobną kostkę i przenosimy do miski
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Kukurydzę odsączamy z zalewy, przenosimy do miski i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia
  • Jajo wybijamy na talerz, dolewamy mleko i roztrzepujemy, po czym wlewamy mieszankę do miski z jajem i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę z jajem wlewamy do mieszanki warzyw i dokładnie mieszamy, po czym odstawiamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Formę do pieczenia przykrywamy papierem do pieczenia
  • Papier lekko smarujemy tłuszczem i wkładamy formę do piekarnika na ok. 5 minut, aby ją rozgrzać
  • Na gorącą formę nakładamy ciasto w wielkości jednej łyżki, wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut, następnie wyciągamy, obracamy ciasteczka na drugą stronę i pieczemy przez kolejne ok. 5 minut
  • Ciasteczka są gotowe kiedy zrobią się brązowo-złote z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Ciasteczka możesz przygotować z różnymi, ulubionymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kukurydza w zalewie (słoik) (150 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Papryka czerwona (100 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Kolendra (świeża) (9 g)
  • Proszek do pieczenia (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Toskańska sałatką z fasolą

Czosnek obieramy i kroimy w plasterki Pomidory kroimy na pół i wyciskamy z nich jak najwięcej nasion do miski, a następnie kroimy miąższ w drobną kostkę Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy…

WIĘCEJ >

Placki z cukinii z sosem pomidorowo-paprykowym

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…

WIĘCEJ >

Pomidorowe udka kurczaka z ziołami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy udka i smażymy przez ok. 4-5 minut z każdej strony, a następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego Na gorącą patelnię…

WIĘCEJ >

Surówka z kiszonej kapusty

Jabłko i marchewka ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do kapusty. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i skrapiamy oliwą.

WIĘCEJ >