fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ciasteczka z trzema serami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdeeb52cb-8ae3-4f86-bb26-c9295e66af01
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ciasteczka z trzema serami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Ser (parmezan i żółty) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Ser (kozi) kruszymy do miski z pozostałymi serami
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do osobnej miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, dosypujemy przyprawy (pieprz), dodajemy połowę sera, mieszamy i robimy w środku zagłębienie
  • Dolewamy mleko i mieszamy do momentu, aż ciasto będzie klejące
  • Stolnicę podsypujemy mąką i wykładamy na nią ciasto, które zagniatamy przez kilka minut
  • Następnie rozwałkowujemy ciasto na prostokąt o wielkości 25 cm x 30 cm i grubości ok. 5 mm
  • Ciasto posypujemy pozostałym serem oraz zieleniną i zawijamy w wałek
  • Wałek kroimy na plastry, które następnie układamy na blasze
  • Wierzch ciastek smarujemy mlekiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 ciasteczka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (500 g)
  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Ser żółty (100 g)
  • Ser kozi (60 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Proszek do pieczenia (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko, Stolnica, Tarka do jarzyn, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka z cielęciny, boczku i grzybów podawana z sałatką

Szynka Mięso oraz czosnek mielimy na standardowy sitku Boczek kroimy w kostkę Grzyby kroimy na kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy Masę przenosimy do szynkowaru, a następnie szynkowar…

WIĘCEJ >

Kasza jęczmienna

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej odzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z boczniakami

Warzywa obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz. Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej strony, doprawić i przykryć pokrywką, dusić 2-3 minuty.  

WIĘCEJ >

Grzanki z białym serem, rukolą i jajem

Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Kromki chleba pieczemy w tosterze Gotowe grzanki smarujemy serem, posypujemy rukolą oraz przyprawami i kładziemy na talerz Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy, kroimy na…

WIĘCEJ >