fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasteczka z trzema serami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdeeb52cb-8ae3-4f86-bb26-c9295e66af01
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasteczka z trzema serami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Ser (parmezan i żółty) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Ser (kozi) kruszymy do miski z pozostałymi serami
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Do osobnej miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, dosypujemy przyprawy (pieprz), dodajemy połowę sera, mieszamy i robimy w środku zagłębienie
  • Dolewamy mleko i mieszamy do momentu, aż ciasto będzie klejące
  • Stolnicę podsypujemy mąką i wykładamy na nią ciasto, które zagniatamy przez kilka minut
  • Następnie rozwałkowujemy ciasto na prostokąt o wielkości 25 cm x 30 cm i grubości ok. 5 mm
  • Ciasto posypujemy pozostałym serem oraz zieleniną i zawijamy w wałek
  • Wałek kroimy na plastry, które następnie układamy na blasze
  • Wierzch ciastek smarujemy mlekiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 ciasteczka.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka orkiszowa (500 g)
  • Mleko kokosowe (250 ml)
  • Ser żółty (100 g)
  • Ser kozi (60 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Proszek do pieczenia (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko, Stolnica, Tarka do jarzyn, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Prażone tartaletki kokosowe z dyniowo-jabłkowym kremem

Zaczynamy od zrobienia PULPY DYNIOWEJ Dynię kroimy na pół, usuwamy miękki środek i pestki, resztę kroimy na kawałki, układamy na blaszce skórą do dołu i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około godzinę Następnie wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Dziecięca kanapka z serem, czekoladą i owocami

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się tłuszczu Dodajemy czekoladę, mieszamy i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Z pomarańczy wykrawamy trójkąciki Kiwi obieramy i wykrawamy kawałki na kształt rączek…

WIĘCEJ >

Sałatka lodowa

Sałatę kroimy na paski Pomidory kroimy na ćwiartki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Zieleninę drobno siekamy Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, polewamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny i posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >

Bułeczki z szynką, serem i selerem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z serem Szynkę kroimy w kostkę i dodajemy do miski z serem Seler kroimy na małe kawałki, dodajemy do miski…

WIĘCEJ >