fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciastka owsiane z orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c581aa497-22e3-421a-8157-93f44f7aae09
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciastka owsiane z orzechami

Przygotowanie

  • Daktyle wrzucamy do blendera, zalewamy gorącą wodą i blendujemy na jednolitą masę
  • Orzechy drobno siekamy i prażymy na suchej patelni przez ok. 1-2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści
  • Do tłuszczu dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy łyżką
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę (najlepiej o wymiarach 12 cm x 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wykładamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • Po ostygnięciu kroimy ciastka na kwadraty

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciastek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 15
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (110 g)
  • Woda (100 ml)
  • Masło (80 g)
  • Mąka gryczana (70 g)
  • Daktyl (50 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Orzech laskowy (20 g)
  • Orzech nerkowca (20 g)
  • Orzech włoski (20 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Sól kłodawska (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bałwan śniegowy z ryżu

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Z ogórka wycinamy kawałek na kształt czapki bałwana Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt nosa bałwana i gwiazdki Brokuł dzielimy na małe różyczki…

WIĘCEJ >

Tropikalne lody na patyku

Mango i ananasa obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do blendera Banana obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do blendera Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do blendera Do blendera dolewamy sok i całość dokładnie blednujemy…

WIĘCEJ >

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny Nakładamy tłuszcz Przykrywamy i pieczemy 12 min Na talerzu układamy buraczki Obok mix sałat, które polewamy…

WIĘCEJ >

Kokosowe ciasteczka maślane

Do miski wkładamy tłuszcz, dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy Następnie przesiewamy do masy mąkę, dosypujemy wiórki kokosowe i ponownie dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp….

WIĘCEJ >