fbpx
logo
Szukaj
open close

Ciasto cytrynowe z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c172dccb9-bd05-4c28-a2ea-2b0b4f78628a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ciasto cytrynowe z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski przelewamy tłuszcz, dolewamy mleko, dodajemy cukier, przyprawy (sól) i sok z cytryny, wybijamy jaja i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do osobnej miski, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy
  • Zawartość obu misek łączymy ze sobą i miksujemy do momentu, aż nie będzie żadnych grudek
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 minut
  • Opcjonalnie możemy posypać ciasto cukrem pudrem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (612 g)
  • Mąka kokosowa (130 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Masło (120 g)
  • Cukier trzcinowy (110 g)
  • Sok z cytryny (bio) (18 ml)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Śmietana z borówkami

Do miski nakładamy śmietanę i posypujemy borówkami

WIĘCEJ >

Budyń kokosowy

W rondlu umieszczamy wszystkie składniki (poza mlekiem) i dokładnie mieszamy Garnek stawiamy na kuchenkę i cały czas mieszając – podgrzewamy, do momentu, aż wszystkie składniki się połączą i powstanie jednolita konsystencja Następnie budyń zagotowujemy i…

WIĘCEJ >

Deser z musli i borówkami

Jogurt dokładnie mieszamy z miodem Na spód pucharków wsypujemy trochę granoli, następnie wlewamy jogurt, wsypujemy pozostałą granolę oraz borówki i całość posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >

Ryżanka z jabłkiem

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Jabłko obieramy i kroimy w plastry Ryżankę przenosimy do miski, dekorujemy plastrami jabłka i posypujemy cynamonem

WIĘCEJ >