fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cukinia kiszona z imbirem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-60
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Cukinia kiszona z imbirem

Przygotowanie

  • Cukinię kromy w słupki lub w pół plastry i układamy do słoików
  • Imbir z czosnkiem obieramy
  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Dodajemy sól i rozpuszczamy
  • Do słoików z cukinią dokładamy koper, imbir, czosnek oraz ziele angielskie, zalewamy solanką i zakręcamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z cukinią.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (1200 g)
  • Woda (1000 ml)
  • Koper (świeży) (96 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Sól kłodawska (6 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Słoik - duży

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Owoce kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej Podsmażamy owoce 3-4 min Dodajemy ryż Lekko solimy

WIĘCEJ >

Tarta szparagowa z sarną

Ciasto: Mąkę, sól wsypujemy do miski Masło drobno kroimy i dokładamy Mieszamy dokładnie przez kilka minut, aż powstanie jednolita masa Wykładamy blaszkę ciastem po całej powierzchni Nakłuwamy widelcem co pół centymetra i wkładamy do piekarnika…

WIĘCEJ >

Pasta pieczarkowo-bazyliowa

Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki Przekładamy je na patelnię i dusimy bez tłuszczu Siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie Miksujemy na gładką pastę Wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny Doprawiamy do smaku sokiem z…

WIĘCEJ >

Żelki borówkowe

Borówki wkładamy do rondelka razem z wodą i zagotowujemy na średnim ogniu. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze około 10 minut, aż owoce rozpadną się i uzyskamy gęsty borówkowy sos. W trakcie gotowania rozdrabniamy je łyżką….

WIĘCEJ >