Cukinia kiszona z imbirem
Cukinia kiszona z imbirem
Przygotowanie
- Cukinię kromy w słupki lub w pół plastry i układamy do słoików
- Imbir z czosnkiem obieramy
- W garnku zagotowujemy wodę
- Dodajemy sól i rozpuszczamy
- Do słoików z cukinią dokładamy koper, imbir, czosnek oraz ziele angielskie, zalewamy solanką i zakręcamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z cukinią.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (1200 g)
- Woda (1000 ml)
- Koper (świeży) (96 g)
- Czosnek (20 g)
- Sól kłodawska (6 g)
- Imbir korzeń (5 g)
- Ziele angielskie – ziarno (3 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.