fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cukinia małosolna

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-59
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Cukinia małosolna

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy wzdłuż na pół, a następnie w pół plastry (końcówki odcinamy)
  • Kawałki cukinii układamy w słoikach, dodajemy koper, czosnek i liście laurowe
  • Wodę zagotowujemy
  • Dodajemy sól i rozpuszczamy
  • Słoiki z cukinią zalewamy solanką, zakręcamy słoiki i odstawiamy na ok. 3-4 dni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z cukinią.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (1200 g)
  • Woda (1000 ml)
  • Koper (świeży) (24 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (6 g)
  • Liść laurowy (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Słoik - duży

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z warzyw z łososiem

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Gotowy pudding podajemy z owocami….

WIĘCEJ >

Szparagi w sosie pomarańczowym

W garnku zagotowujemy wodę Przygotowujemy miskę z wodą i lodem Ze szparagów odcinamy końcówki Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Szparagi wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez ok. 5 minut Następnie szparagi odcedzamy…

WIĘCEJ >

Tost z miodem i owocami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy kromki chleba i smarujemy miodem Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut W tym czasie z truskawek usuwamy szypułki…

WIĘCEJ >