fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cukinia kiszona

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-58
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Cukinia kiszona

Przygotowanie

  • Przygotowujemy słoiki
  • Cukinię kroimy w słupki (na pół w poprzek i każdą połówkę na ćwiartki)
  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Dodajemy sól i rozpuszczamy
  • Słupki cukinii wkładamy do słoików, dodajemy koper, czosnek i pieprz, a następnie zalewamy słoiki wodą z solą i zakręcamy
  • Słoiki układamy na ścierkę i przykrywamy drugą ścierką (słoiki przez kilka dni mogą syczeć i puszczać wodę, później przenosimy je w suche i chłodne miejsce)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (1200 g)
  • Woda (1000 ml)
  • Koper (świeży) (96 g)
  • Chrzan korzeń (30 g)
  • Czosnek (20 g)
  • Sól kłodawska (6 g)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Słoik - duży

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z buraków i słonecznika

Nasiona słonecznika wsypujemy do miski i zalewamy szklanką wrzątku Przykrywamy pokrywką, lub talerzykiem i odstawiamy na 5 min Buraki obieramy i kroimy w kostkę i wkładamy do naczynia w którym będziemy blendować Cebulę obieramy i…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna z pieczonymi burakami i migdałami

Jajka ugotować, obrać ze skorupki i pokroić/posiekać jak najdrobniej Wrzucić posiekane jajka do miski Dodać sos Dodać szczypiorek Zamieszać i spróbować Doprawić do smaku solą i pieprzem Buraki obrać, pokroić w plastry i włożyć do…

WIĘCEJ >

Tofurnik z karmelem daktylowym

Wszystkie daktyle do użycia w przepisie moczymy w gorącej wodzie przez kilka minut. Następnie wodę odlewamy, ale zostawiamy jeszcze do ewentualnego użytku. Daktyle blendujemy na gładką masę. Spód: Orzechy, płatki owsiane, kakao oraz jedną dużą…

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa biała

Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >