fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z kiszonego ogórka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9073f703-2903-4ce3-9e62-0d82177efa64
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z kiszonego ogórka

Przygotowanie

  • Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce
  • Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę
  • Cebulę i jabłko kroimy w kostkę
  • Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy
  • Wszystkie składniki wkładamy do miski
  • Dodajemy zieleninę i oliwę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ogórek kiszony (180 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Jabłko (świeże) (60 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (25 ml)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka wieprzowa na miksie sałat i rzodkiewek z sosem anchois

Szynka: Wkładamy mięso do wolnowaru Solimy i pieprzymy z każdej strony Ustawiamy wolnowar na opcję „low” na 7 godz. Po tym czasie wyłączamy wolnowar, wyjmujemy kamionkową misę żeby wystygła Gdy misa będzie chłodna, wkładamy na 8…

WIĘCEJ >

Sałatka marokańska z batatów

Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C z opcją grzania góra-dół. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i mieszamy z nim bataty z przyprawami. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do…

WIĘCEJ >

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny Nakładamy tłuszcz Przykrywamy i pieczemy 12 min Na talerzu układamy buraczki Obok mix sałat, które polewamy…

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana z szynką

Kalafior podzielić na małe różyczki Ziemniaki pokroić w kostkę Szynkę pokroić w paseczki Czosnek obrać i posiekać jak najdrobniej Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski Dodać oliwę, musztardę Posolić i popieprzyć, zamieszać

WIĘCEJ >