Sałatka z kiszonego ogórka
Sałatka z kiszonego ogórka
Przygotowanie
- Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce
- Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę
- Cebulę i jabłko kroimy w kostkę
- Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy
- Wszystkie składniki wkładamy do miski
- Dodajemy zieleninę i oliwę
- Lekko solimy i pieprzymy
- Mieszamy
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego.
Uwagi
Możesz wzbogacić przepis o ulubione warzywa.
Autor
Lista składników
- 3 kiszone ogórki (180 g)
- ⅓ papryki czerwonej (115 g)
- ½ cebuli (50 g)
- ⅓ jabłka (60 g)
- 2 gałązki świeżego koperku (ok. 5 g)
- 2 gałązki natki pietruszki (ok. 5 g)
- 25 ml oliwy z oliwek
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasta z makreli z chlebem gryczanym
Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku
WIĘCEJ >Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli
Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej osolonej wodzie i wyjmujemy na miskę Boczek kroimy w kawałki Marchew, pietruszkę, obieramy Mielimy boczek w maszynce do mięsa Co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki lub marchewki na…
WIĘCEJ >Burger z pieczarki
Dwie duże pieczarki pozbawiamy ogonków Ogórki drobno siekamy, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku i ugniatamy przez 3 minuty Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek W tym samym czasie podsmażamy kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera Podajemy…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym i z truskawkami i z bazylią
Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy truskawki, posiekane orzechy i listki bazylii
WIĘCEJ >