fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cukinia zapiekana z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c36ee2cc9-71f0-4e29-b9ac-a6eff93fe723
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Cukinia zapiekana z boczkiem

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w poprzek na „łódeczki” i wykrajamy środek.
  • Łódeczki z cukinii solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 st. C.
  • Gdy łódeczki są w piekarniku, miąższ z cukinii kroimy w kostkę i podsmażamy z pokrojonym boczkiem na maśle.
  • Po 10 minutach dodajemy łyżkę pasty kokosowej i sól do smaku.
  • Wyjmujemy łódeczki i wypełniamy je boczkowym farszem.
  • Pieczemy przez pół godziny i podajemy.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują równie smaczne potrawy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ cukinii (150 g)
  • 10 plasterków cienko pokrojonego boczku (100 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 łyżka pasty kokosowej (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb dyniowy

W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce połączyć jaja z miodem i dyniowym purée, a następnie dodać składniki sypkie i wymieszać. Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę tzw. keksówkę (podłużna) i piec…

WIĘCEJ >

Muffinki jajeczne z warzywami

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Smarujemy formy do muffinek masłem ghee. Myjemy szpinak, paprykę i pomidora, następnie koimy. Paprykę podsmażamy na patelni, na maśle ghee przez 2 minuty. Do papryki dodajemy szpinak i smażymy…

WIĘCEJ >

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka porcjujemy na kawałki około 10 centymetrowe Mięso solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą i miodem Na patelni…

WIĘCEJ >

Szpinakowe curry z indyka z ryżem z kalafiora

Indyka kroimy w paseczki Świeży szpinak myjmy i osuszamy na sicie, mrożony wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w paseczki Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy…

WIĘCEJ >