fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cukinia zapiekana z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c36ee2cc9-71f0-4e29-b9ac-a6eff93fe723
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Cukinia zapiekana z boczkiem

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w poprzek na „łódeczki” i wykrajamy środek.
  • Łódeczki z cukinii solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 st. C.
  • Gdy łódeczki są w piekarniku, miąższ z cukinii kroimy w kostkę i podsmażamy z pokrojonym boczkiem na maśle.
  • Po 10 minutach dodajemy łyżkę pasty kokosowej i sól do smaku.
  • Wyjmujemy łódeczki i wypełniamy je boczkowym farszem.
  • Pieczemy przez pół godziny i podajemy.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują równie smaczne potrawy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ cukinii (150 g)
  • 10 plasterków cienko pokrojonego boczku (100 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 łyżka pasty kokosowej (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z cielęciny z boczkiem i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Marokański gulasz

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy i oba warzywa delikatnie podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy do nich pokrojony seler naciowy oraz po ok. ½ łyżeczki każdej z przypraw: kurkumy, kuminu, cynamonu…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem

Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół Wkładamy warzywa do garnka, dodajemy dorsza Zalewamy wodą, tak żeby z centymetr wyżej był poziom wody Lekko solimy i gotujemy 25 minut W drugim garnku szykujemy lekko…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z makrelą

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >