fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Cukinia nadziewana farszem bolońskim

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-12
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Cukinia nadziewana farszem bolońskim

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
  • Dodajemy pomidory z przyprawami, mieszamy i dusimy przez ok. 10-15 minut
  • Dodajemy posiekaną zieleniną i mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Cukinię nadziewamy farszem i kładziemy na papier
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Na talerze nakładamy ryż, a obok kładziemy cukinię

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia cukinii.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (450 g)
  • Pomidor w puszce (200 g)
  • Wołowina mięso mielone (150 g)
  • Ryż basmati (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (10 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Zioła prowansalskie (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mamałyga z syropem klonowym

Do garnka wlewamy mleko z wodą, dodajemy kaszę, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut Mamałygę przelewamy do misek i polewamy syropem

WIĘCEJ >

Leczo z cukinii z boczkiem i pieczarkami

Cukinię pokroić w kostkę Paprykę pokroić z paseczki Pomidory pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w paseczki lub w…

WIĘCEJ >

Jaja sadzone, boczek, pomidorki koktajlowe

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry boczku i podsmażamy do momentu, aż się zarumienią i będą chrupiące Obok boczku wybijamy jaja i smażmy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek) Boczek i jaja…

WIĘCEJ >

Ciasteczka dyniowe

Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon mieszamy razem. Masło miksujemy przez ok. 5 minut, a potem jeszcze chwilę z cukrem. Dodajemy puree z dyni i ekstrakt z wanilii. Po dokładnym wymieszaniu wsypujemy stopniowo suchą mieszankę,…

WIĘCEJ >