fbpx
logo
Szukaj
open close

Czarny salceson, metka tatarska i marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1392e41c-52ef-4386-98cd-7b8edfaa5196-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czarny salceson, metka tatarska i marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie

Przygotowanie

  • Marynowane buraczki nakładamy na talerz
  • Kroimy plastry salcesonu
  • Wydzielamy metkę
  • Mięso kładziemy obok buraków
  • Buraki posypujemy skwarkami ze smalcu

Marynowane buraki:

  • Buraków warto od razu zrobić więcej, tak z 1-2 kg
  • Dzień wcześniej dokładnie myjemy buraki, wrzucamy je do miski i jeszcze raz myjemy, aż całkowicie pozbędziemy się piasku
  • Następnie wkładamy je do naczynia żaroodpornego lub brytfanny
  • Wkładamy naczynie do nagrzanego piekarnika do temp.180 stopni
  • Pieczemy 1.5-2h
  • Po półtorej godzinie sprawdzamy czy buraki są miękkie
  • Jeśli nie to jeszcze z pół godziny je pieczemy
  • Upieczone buraki wkładamy do jakiejś miski z zimną wodą, a najlepiej wypełnionej lodem
  • Gdy całkowicie wystygną, obieramy ze skórki
  • Kroimy w cienkie pasterki
  • Plasterki buraków wkładamy do jakiejś miski
  • Zalewamy oliwą z oliwek
  • Dodajemy ocet balsamiczny
  • Solimy i pieprzymy
  • Mieszamy, przykrywamy i wkładamy na 24 h do lodówki

Rady dietetyka

Dopasuj składniki tego przepisu do Twojego aktualnego sposobu żywienia – zajrzyj w piktogramy opisujące każdą potrawę.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Burak marynowany (200 g)
  • Salceson czarny wieprzowy (100 g)
  • Metka tatarska (40 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Buraki dokładnie myjemy (tak, aby całkowicie pozbyć się piasku) Następnie wkładamy buraki do (…)

WIĘCEJ >