fbpx
logo
Szukaj
open close

Marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd14399fa-739b-4136-b9e5-8bd31c299879
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Buraki dokładnie myjemy (tak, aby całkowicie pozbyć się piasku)
  • Następnie wkładamy buraki do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 1,5-2 godz.
  • Po tym czasie sprawdzamy czy buraki są miękkie, jeśli nie-pieczemy jeszcze przez ok. 30 minut
  • Upieczone buraki wkładamy do miski z zimną wodą i czekamy, aż ostygną, a następnie obieramy ze skóry
  • Obrane buraki kroimy w cienkie plastry i wkładamy do płaskiego naczynia
  • Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy
  • Następnie przykrywamy i wkładamy do lodówki na ok. 24 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z burakami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • Burak (1000 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Ocet balsamiczny (20 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Miska, Naczynie płaskie, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kaszotto grzybowe z pieczarkami

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą Wypłukaną kaszę wrzucamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą Kaszę gotujemy na półtwardo (przez około 10 minut lub wg wskazań na opakowaniu kaszy), a następnie ją odcedzamy Grzyby oczyszczamy i…

WIĘCEJ >

Zupa krem z topinamburu

Z warzyw i przypraw ugotować bulion warzywny. Do wywaru dodać pokrojonego pora i drobno pokrojony (wcześniej obrany) topinambur. Gotować około 20 minut. Zmiksować. 

WIĘCEJ >

Salsa meksykańska

Warzywa kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.

WIĘCEJ >

Kombucha

Przygotowujemy duży słoik i wsypujemy do niego herbatę Zalewamy herbatę wrzątkiem Dodajemy cukier i mieszamy Czekamy aż ostygnie Dodajemy grzybka z płynem Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę żeby gaza nie spadła Wkładamy słoik do szafki,…

WIĘCEJ >