fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz4-3-3

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy 3 – 4 min
  • Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min
  • Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
  • Buraki obieramy ze skóry, kroimy w plasterki
  • Wkładamy pokrojone buraki do miski, dodajemy sos, mieszamy
  • Na talerz kładziemy buraki, dodajemy sałaty i rybę

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu, a ryba musi być dobrej jakości (najlepiej ekologiczna).

Uwagi

Zajrzyj do powiązanych przepisów, by zainspirować się innymi propozycjami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g fileta z łososia
  • 2 ugotowane buraki (ok. 240 g)
  • 2 łyżki sosu vinaigrette lub vinaigrette z granatów (20 ml)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki bananowe z owocami

Banany obieramy, łamiemy w małe kawałki i wkładamy do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy jajko, mleko kokosowe Miksujemy Dodajemy sok z cytryny Cały czas miksując dodajemy po 1 łyżce mąkę kokosową Jeśli ciasto jest…

WIĘCEJ >

Wątróbka z kurkami

Kurki płuczemy, obcinamy nóżki i podduszamy z cebulką na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem myśliwskim

Makaron: Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, obieramy, kroimy w plastry a następnie w długie paski  Pocięte marchew, kalarepę i cukinię mieszamy…

WIĘCEJ >

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

Jabłko, gruszkę, daktyle, cynamon, miód oraz jednego banana miksujemy na gładki krem i wlewamy go do miseczki Drugiego banana kroimy w plasterki lub kostkę, dodajemy do koktajlu Wszystko posypujemy wiórkami i chią

WIĘCEJ >