fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz4-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy 3 – 4 min
  • Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min
  • Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
  • Buraki obieramy ze skóry, kroimy w plasterki
  • Wkładamy pokrojone buraki do miski, dodajemy sos, mieszamy
  • Na talerz kładziemy buraki, dodajemy sałaty i rybę

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu, a ryba powinna być dobrej jakości (najlepiej ekologiczna).

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Do tego przepisu możesz użyć dowolnych, ulubionych sałat.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (180 g)
  • Burak (świeży) (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Rukola (20 g)
  • Sos vinaigrette (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka waldorf

Orzechy zalewamy zimną wodą na całą noc Rodzynki wrzucamy do kubeczka, zalewamy gorącą wodą i przykrywamy talerzykiem Po 5 min odcedzamy rodzynki przez sitko Seler obieramy i kroimy w cienie „frytki” (jak mamy nożyk karbowany,…

WIĘCEJ >

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

WIĘCEJ >

Kurczak faszerowany sarną pieczony z gruszkami z grillowaną kalarepą

Włączamy piekarnik na 180 stopni Gruszkę kroimy na pół, połowę obieramy, kroimy w drobną kostkę Sarninę, razem z obranym czosnkiem mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Dodajemy rozmaryn Dodajemy pokrojoną gruszkę Lekko solimy,…

WIĘCEJ >

Zupa tajska z kurczakiem i mango (na wywarze kostnym)

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >