Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette
Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzać tłuszcz
- Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy
- Smażymy 3 – 4 min
- Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min
- Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
- Buraki obieramy ze skóry, kroimy w plasterki
- Wkładamy pokrojone buraki do miski, dodajemy sos, mieszamy
- Na talerz kładziemy buraki, dodajemy sałaty i rybę
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu, a ryba musi być dobrej jakości (najlepiej ekologiczna).
Uwagi
Zajrzyj do powiązanych przepisów, by zainspirować się innymi propozycjami.
Autor
Lista składników
- 180 g fileta z łososia
- 2 ugotowane buraki (ok. 240 g)
- 2 łyżki sosu vinaigrette lub vinaigrette z granatów (20 ml)
- 1 garść rukoli (20 g)
- 1 garść roszponki (25 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Naleśniki samuraja
Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….
WIĘCEJ >Shake z papai
Papaję obieramy, pestki wyrzucamy, kawałki owocu wkładamy do blendera kielichowego Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund
WIĘCEJ >Cukinia z łagodnym z farszem
Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki. Każdą kroimy na 4 równej długości kawałki. Gniazda nasienne wydrążamy ostrożnie małą łyżeczką i odkładamy do miski. Miąższ cukinii siekamy, kiełbasę kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę…
WIĘCEJ >Ciasteczka dyniowe
Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon mieszamy razem. Masło miksujemy przez ok. 5 minut, a potem jeszcze chwilę z cukrem. Dodajemy puree z dyni i ekstrakt z wanilii. Po dokładnym wymieszaniu wsypujemy stopniowo suchą mieszankę,…
WIĘCEJ >