fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz4-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy 3 – 4 min
  • Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min
  • Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
  • Buraki obieramy ze skóry, kroimy w plasterki
  • Wkładamy pokrojone buraki do miski, dodajemy sos, mieszamy
  • Na talerz kładziemy buraki, dodajemy sałaty i rybę

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu, a ryba musi być dobrej jakości (najlepiej ekologiczna).

Uwagi

Zajrzyj do powiązanych przepisów, by zainspirować się innymi propozycjami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g fileta z łososia
  • 2 ugotowane buraki (ok. 240 g)
  • 2 łyżki sosu vinaigrette lub vinaigrette z granatów (20 ml)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • 1 garść roszponki (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >

Shake z papai

Papaję obieramy, pestki wyrzucamy, kawałki owocu wkładamy do blendera kielichowego Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Cukinia z łagodnym z farszem

Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki. Każdą kroimy na 4 równej długości kawałki. Gniazda nasienne wydrążamy ostrożnie małą łyżeczką i odkładamy do miski. Miąższ cukinii siekamy, kiełbasę kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę…

WIĘCEJ >

Ciasteczka dyniowe

Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon mieszamy razem. Masło miksujemy przez ok. 5 minut, a potem jeszcze chwilę z cukrem. Dodajemy puree z dyni i ekstrakt z wanilii. Po dokładnym wymieszaniu wsypujemy stopniowo suchą mieszankę,…

WIĘCEJ >