fbpx
logo
Szukaj
open close

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz4-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy
  • Smażymy 3 – 4 min
  • Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min
  • Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
  • Buraki obieramy ze skóry, kroimy w plasterki
  • Wkładamy pokrojone buraki do miski, dodajemy sos, mieszamy
  • Na talerz kładziemy buraki, dodajemy sałaty i rybę

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu, a ryba powinna być dobrej jakości (najlepiej ekologiczna).

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Do tego przepisu możesz użyć dowolnych, ulubionych sałat.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (180 g)
  • Burak (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Rukola (20 g)
  • Sos vinaigrette (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Łosoś z warzywami

Cukinię i marchewkę kroimy w plasterki Układamy je na rozgrzanej patelni, a na wierzchu układamy łososia. Całość dusimy 15 minut (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette

Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi (…)

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette z granatów

Granat kładziemy przecięta stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby (…)

WIĘCEJ >

Grillowany łosoś na szpinaku z gotowanymi batatami

Szpinak kilka godzin wcześniej wyjmujemy z zamrażarki (najlepiej na noc włożyć do miski i zostawić do rozmrożenia) Cebulę i czosnek (…)

WIĘCEJ >