Łosoś z warzywami
Łosoś z warzywami
Przygotowanie
- Cukinię i marchewkę kroimy w plasterki
- Układamy je na rozgrzanej patelni, a na wierzchu układamy łososia.
- Całość dusimy 15 minut na małym ogniu.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.
Autor
Lista składników
- Łosoś dziki (świeży) (360 g)
- Cukinia zielona (150 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka curry z gotowanym kurczakiem z nutą cytrynową
Obieramy marchew i pietruszkę i kroimy na półwzdłuż Kurczaka wkładamy do garnka i dodajemy przekrojone warzywa lekko solimy Zalewamy zimną wodą żeby poziom był 3 cm wyżej Wstawiamy na palnik i gotujemy na wolnym ogniu…
WIĘCEJ >Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili
Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski Imbir drobno siekamy Papryczkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka…
WIĘCEJ >Ryba z warzywami
Oczyszczoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na patelni grillowej kilka minut. Cukinię oczyszczamy, czosnek drobno siekamy. Warzywa delikatnie podsmażamy na rozgrzanej patelni, dodając kolejno czosnek, cukinię, przyprawiamy solą i pieprzem….
WIĘCEJ >Grillowana polędwiczka
Polędwiczkę obieramy z błon, delikatnie przyprawiamy solą. Marchew kroimy w drobne kawałki i gotujemy 15 minut w małej ilości posolonej wody na wolnym ogniu, odcedzamy, dodajemy mleczko kokosowe, ugniatamy, a następnie przecieramy przez gęste sito…
WIĘCEJ >