fbpx
logo
Szukaj
open close

Czekoladowo-owocowe fondue

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca8b5b373-aead-4d40-9a9f-ac54309cd048
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czekoladowo-owocowe fondue

Przygotowanie

  • Jabłka kroimy na kawałki i usuwamy gniazda nasienne
  • Z truskawek usuwamy szypułki
  • Wiśnie drylujemy
  • W naczyniu do fondue roztapiamy czekoladę i maczamy w niej owoce (np. nabite na patykach do szaszłyków)
  • Jeśli nie mamy zestawu do fondue możemy użyć rondla ustawionego na podgrzewaczu do herbaty

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia fondue.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Czekolada gorzka (bez mleka) (200 g)
  • Jabłko (75 g)
  • Truskawka (75 g)
  • Agrest (75 g)
  • Wiśnia (świeża) (75 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Klasyczne fondue serowe

Czosnek obieramy i kroimy na pół, a następnie nacieramy nim wnętrze rondla Do rondla wlewamy bulion, dodajemy musztardę i gotujemy (…)

WIĘCEJ >

Fondue czekoladowe z owocami

Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do garnka z masłem i mlekiem kokosowym Rozpuszczamy i mieszamy na małym ogniu – ma (…)

WIĘCEJ >