Czekoladowo-owocowe fondue
Czekoladowo-owocowe fondue
Przygotowanie
- Jabłka kroimy na kawałki i usuwamy gniazda nasienne
- Z truskawek usuwamy szypułki
- Wiśnie drylujemy
- W naczyniu do fondue roztapiamy czekoladę i maczamy w niej owoce (np. nabite na patykach do szaszłyków)
- Jeśli nie mamy zestawu do fondue możemy użyć rondla ustawionego na podgrzewaczu do herbaty
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia fondue.
Autor
Lista składników
- Czekolada gorzka (bez mleka) (200 g)
- Jabłko (75 g)
- Truskawka (75 g)
- Agrest (75 g)
- Wiśnia (świeża) (75 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Domowe lody waniliowe
Strąk wanilii kroimy wzdłuż na pół, wyskrobujemy z niego nasiona i razem ze strąkiem przenosimy je do rondla Dolewamy mleko, dodajemy cukier i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 4-5 minut, cały czas mieszając Gdy…
WIĘCEJ >Smoothie czekoladowe z bananem i gruszką
Za pomocą blendera miksujemy jednego banana, gruszkę, daktyle, kakao/karob z mlekiem kokosowym Koktajl przelewamy do miseczki i dodajemy ulubione składniki: pokrojonego banana, wiórki kokosowe, orzechy i nasiona chia
WIĘCEJ >Sernik malinowy
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi, a następnie przelewamy do miski Do miski z tłuszczem dodajemy…
WIĘCEJ >Kokosowa tarta malinowa
Masa malinowa: Maliny wkładamy do garnka i zaczynamy pomału gotować Dodajemy miód Zagotowujemy maliny i wyłączamy palnik Żelatynę wsypujemy do małej miseczki/szklaneczki i zalewamy 50 ml zimnej wody Mieszamy aż żelatyna się równo wymiesza. Odstawiamy na 2…
WIĘCEJ >