Czekoladowo-owocowe fondue
Czekoladowo-owocowe fondue
Przygotowanie
- Jabłka kroimy na kawałki i usuwamy gniazda nasienne
- Z truskawek usuwamy szypułki
- Wiśnie drylujemy
- W naczyniu do fondue roztapiamy czekoladę i maczamy w niej owoce (np. nabite na patykach do szaszłyków)
- Jeśli nie mamy zestawu do fondue możemy użyć rondla ustawionego na podgrzewaczu do herbaty
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia fondue.
Autor
Lista składników
- Czekolada gorzka (bez mleka) (200 g)
- Jabłko (75 g)
- Truskawka (75 g)
- Agrest (75 g)
- Wiśnia (świeża) (75 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.