fbpx
logo
Szukaj
open close

Czekoladowo-owocowe fondue

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca8b5b373-aead-4d40-9a9f-ac54309cd048
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czekoladowo-owocowe fondue

Przygotowanie

  • Jabłka kroimy na kawałki i usuwamy gniazda nasienne
  • Z truskawek usuwamy szypułki
  • Wiśnie drylujemy
  • W naczyniu do fondue roztapiamy czekoladę i maczamy w niej owoce (np. nabite na patykach do szaszłyków)
  • Jeśli nie mamy zestawu do fondue możemy użyć rondla ustawionego na podgrzewaczu do herbaty

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia fondue.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Czekolada gorzka (bez mleka) (200 g)
  • Jabłko (75 g)
  • Truskawka (75 g)
  • Agrest (75 g)
  • Wiśnia (świeża) (75 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szaszłyki jagnięce z pomarańczami

Przygotowujemy marynatę: do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę Następnie przenosimy mięso do…

WIĘCEJ >

Dip z tuńczyka i suszonych pomidorów

Tuńczyka odsączamy z zalewy, przenosimy do miski i lekko rozdrabniamy widelcem Ogórki i pomidory kroimy w drobną kostkę, a następnie dodajemy do miski Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski Do miski dodajemy pozostałe składniki…

WIĘCEJ >

Szynka wędzona z kiszonkami

Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi cykorii

WIĘCEJ >

Sałatka z burakami, malinami i serem feta

Buraki i ser kroimy w kostkę Orzechy łamiemy na mniejsze kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy

WIĘCEJ >