Dziecięce parówki – dżdżownice
Dziecięce parówki – dżdżownice
Przygotowanie
- Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki
- Parówkę kroimy na pół i każdą połówkę nacinamy, tak jakbyśmy chcieli pokroić w plastry
- Ogórka kroimy wzdłuż na plastry, a następnie każdy plaster nacinamy w paski
- Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych przepisów.
Autor
Lista składników
- Parówka drobiowa (50 g)
- Marchew (20 g)
- Ketchup (20 g)
- Ogórek gruntowy (10 g)
- Paluszki orkiszowe (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kanapka dziecięcia – ptaszek z warzywami i pestkami
Z kromki chleba wycinamy okrąg Z rzodkiewki wycinamy krótkie paseczki Ogórka kroimy w plastry i wydrążamy środki tworząc oczy Marchew kroimy na kawałki tworząc nos i nóżki Truskawkę kroimy na plastry Wszystkie składniki układamy na…
WIĘCEJ >Zapiekanka z cukinii z ziołami
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem Do miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek wraz z przyprawami i całość dokładnie mieszamy Cukinię kroimy wzdłuż…
WIĘCEJ >Panna cotta kokosowo – daktylowa z sosem wiśniowym
Mleko kokosowe wlać do garnka Dodać daktyle Gotować na małym ogniu 10 min W tym czasie żelatynę wsypać do jakiejś miseczki Zalać żelatynę 25 ml zimnej wody z kranu (to tyle, ile kieliszek od wódki)…
WIĘCEJ >Porzeczki czarne lub czerwone
Porzeczki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła
WIĘCEJ >