fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dziecięcy omlet – żabka z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c60331f7b-fab0-427b-b576-ff8edb2177ca
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dziecięcy omlet – żabka z warzywami

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • W tym czasie marchewkę obieramy i wycinamy z niej kawałek na kształt korony
  • Ogórka kroimy w plastry i na kawałki przypominające nóżki
  • Oliwkę kroimy w plastry
  • Na talerz przenosimy omleta, którego składamy na pół i dekorujemy ketchupem, a następnie układamy wszystkie warzywa na wzór żabki (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Ogórek długi (15 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Marchew (5 g)
  • Ketchup (5 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Koper (świeży) (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekane awokado z szynką parmeńską z dodatkiem cukinii

Piekarnik nagrzewamy o temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Szynkę kroimy w drobną kostkę Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i kładziemy połówki na papier skórą do dołu Awokado posypujemy szynką i…

WIĘCEJ >

Ciasto batatowo-kasztanowe

Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy. W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet. Wlewamy do dużej miski i mieszamy, aż powstanie luźna masa, dodajemy startego na drobnych oczkach batata, wszystko…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze skórki. Kroimy każde na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy w poprzek na 3 mniejsze kawałki. Jabłka…

WIĘCEJ >