fbpx
logo
Szukaj
open close

Motyl z parówki i ziemniaków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c87a05eb9-20e5-4682-a815-d0df7da0ee61
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Motyl z parówki i ziemniaków

Przygotowanie

  • Ziemniaka obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Następnie ziemniaka odcedzamy, ugniatamy na jednolitą konsystencję i przenosimy na talerz
  • Z sera wycinamy kawałki na kształt chmurek
  • Ogórka kroimy w plastry i wycinamy kawałki na kształt czułek motyla
  • Parówkę nacinamy w paski
  • Sałatę drobno siekamy
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt motyla, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (75 g)
  • Parówka drobiowa (50 g)
  • Ogórek gruntowy (15 g)
  • Ser żółty (7 g)
  • Sałata karbowana (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Talerz, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Stek z tuńczyka

Mięso wyjmujemy z lodówki, nacieramy pieprzem i odstawiamy na 10-15 minut by nie było zbyt schłodzone. Mocno rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową), dzięki smażeniu na tak przygotowanej patelni wszystkie soki zostaną w mięsie. Na rozgrzanej patelni…

WIĘCEJ >

Kulki energetyczne

Suszone owoce oraz orzechy drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz ziarenka wanilii i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki (w razie potrzeby dodajemy więcej tłuszczu) Gotowe kulki wsadzamy do lodówki…

WIĘCEJ >

Przegrzebki z ryżem

Wszystkie warzywa i boczek kroimy w kostkę (cebulę z czosnkiem obieramy) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz boczek i podsmażamy przez ok. 5 minut Dodajemy paprykę oraz przyprawy (pieprz) i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Owsianka paleo z nasionami

W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy cynamon i siemię lniane. Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka. Przelewamy do miseczki. Na patelni prażymy nasiona – krótko…

WIĘCEJ >