fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Motyl z parówki i ziemniaków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c87a05eb9-20e5-4682-a815-d0df7da0ee61
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Motyl z parówki i ziemniaków

Przygotowanie

  • Ziemniaka obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Następnie ziemniaka odcedzamy, ugniatamy na jednolitą konsystencję i przenosimy na talerz
  • Z sera wycinamy kawałki na kształt chmurek
  • Ogórka kroimy w plastry i wycinamy kawałki na kształt czułek motyla
  • Parówkę nacinamy w paski
  • Sałatę drobno siekamy
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt motyla, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (75 g)
  • Parówka drobiowa (50 g)
  • Ogórek gruntowy (15 g)
  • Ser żółty (7 g)
  • Sałata karbowana (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Talerz, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ciasto marchewkowe

Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Z jaj oddzielamy białka od żółtek i umieszczamy w dwóch, osobnych miskach Do żółtek dodajemy miód i miksujemy Żółtka z miodem przelewamy do miski z…

WIĘCEJ >

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy Pomidory i szczypior myjemy Ser, szczypior, oliwki, pomidora kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym Wylewamy na warzywa z serem ubite jajka…

WIĘCEJ >

Warzywa w sosie z boczkiem

Cukinię, bakłażana i boczek kroimy w kostkę. Całość smażymy kilka minut na oliwie, następnie dodajemy mleko kokosowe i dusimy przez 20 minut (aż warzywa zmiękną) co jakiś czas podlewając wodą.

WIĘCEJ >

Sałata z owocami morza

Ugotowaną ośmiornicę pokroić w plastry Krewetki włożyć do miski z ciepłą wodą, gdy lekko odtają, nożem naciąć im grzbiet i usunąć przewód pokarmowy i zdjąć pancerz Na talerzu kładziemy podartą palcami sałatę Pomidorki kroimy na…

WIĘCEJ >