fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owocowy pisklak

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8d8145a3-413f-495c-b8cd-cb67ade44cbc
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owocowy pisklak

Przygotowanie

  • Ananasa oraz pomarańczę obieramy i kroimy w plastry
  • Marchew obieramy i kroimy na kawałki (tak jak na załączonym obrazku)
  • Winogrono kroimy na pół
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt pisklaka, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ananas (80 g)
  • Pomarańcza (20 g)
  • Marchew (10 g)
  • Winogrono białe (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wiosenna zapiekanka z kurczaka

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchewkę, ziemniaki i pieczarki dokładnie oczyszczamy Ziemniaki kroimy na pół Pomidory kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon i sól, mieszamy Zdejmujemy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka…

WIĘCEJ >

Czipsy z topinambura

Obieramy bulwy topinamburu i osuszamy ręcznikiem papierowym Kroimy na cienkie plasterki za pomocą noża lub obieraczki Do miski wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego roztopionego, dodajemy przyprawy i przesypujemy do miski Talarki z topinamburu i przyprawy…

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z orzechami

Brokuła podzielić na małe różyczki, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem, gotować 5 minut bez przykrycia. Wykonać sos: wymieszać majonez, miód i ocet. Odcedzić brokuła. Przełożyć do miski, posypać orzechami, rodzynkami i cebulą, polać sosem.

WIĘCEJ >