Dziecięcy tost z warzywami
Dziecięcy tost z warzywami
Przygotowanie
- Kromkę chleba wkładamy do tostera
- Ogórka kroimy w plastry i pół plastry
- Pomidorka kroimy na pół
- Grzankę i wszystkie warzywa układamy na talerzu (tak jak na załączonym obrazku)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
- Sałata karbowana (30 g)
- Ogórek długi (25 g)
- Pomidor koktajlowy (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasta musztardowa z białej fasoli
Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
WIĘCEJ >Wyśmienity kurczak z mango
Mango obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy pastę i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy…
WIĘCEJ >Podsmażana czerwona kapusta
Kapustę kroimy w paski o grubości ok. 1 cm Koper drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i gorczycę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-6 minut (do momentu, aż się uprażą…
WIĘCEJ >Penne z sosem ze świeżych pomidorów
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Połowę zieleniny (bazylii) drobno siekamy Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę (pestki usuwamy) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cebulę, przykrywamy rondel pokrywką i…
WIĘCEJ >