fbpx
logo
Szukaj
open close

Dziecięcy tost z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6a2cf1ed-ae26-40c4-b145-e8b1f711cd5a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dziecięcy tost z warzywami

Przygotowanie

  • Kromkę chleba wkładamy do tostera
  • Ogórka kroimy w plastry i pół plastry
  • Pomidorka kroimy na pół
  • Grzankę i wszystkie warzywa układamy na talerzu (tak jak na załączonym obrazku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
  • Sałata karbowana (30 g)
  • Ogórek długi (25 g)
  • Pomidor koktajlowy (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (wegański / wegetariański)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Placki z bakłażana w cieście piwnym

Piwo przed przygotowywaniem placków schładzamy Z bakłażana odcinamy końcówki i kroimy go w plastry Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy i formujemy pośrodku zagłębienie W zagłębienie powoli wlewamy piwo, cały czas mieszając,…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – kotek z szynką

Z sera wycinamy kółko i małe trójkąciki Z szynki wycinamy półokrąg, a z niego pasek na kształt ogonka Salami kroimy w paski na kształt kocich wąsów Oliwkę kroimy na pół i wycinamy z niej mały…

WIĘCEJ >

Śmietana z bananem

Banana obieramy, kroimy w plastry i przenosimy do miski Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >