fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fajita z karkówki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6ce0fec-6d4f-4dc1-8099-0d5bb7ff6453
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Fajita z karkówki

Przygotowanie

  • Mięso i papryki kroimy w kawałki
  • Układamy w misce, dodajemy przyprawy, limonkę i sól
  • Odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godz., tak by mięso i warzywa się zamarynowały
  • Dusimy na rozgrzanym tłuszczu przez około 20 minut, od czasu do czasu podlewając wodą
  • Podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

Powyżej znajdziesz równie ciekawe propozycje podania karkówki – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki wieprzowej
  • 1 papryka pepperoni słodka czerwona (19 g)
  • 1 papryka pepperoni słodka żółta (19 g)
  • 1 papryka pepperoni słodka zielona (19 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego (2 g)
  • ½ łyżeczki kolendry mielonej (2 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej (2 g)
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki (2 g)
  • Sok z ½ limonki (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety z czerwonej soczewicy i marchwi

Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy, marchew ścieramy na średnich oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…

WIĘCEJ >

Pasztet z dziczyzny z grzybami

Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godz. Grzyby oczyszczamy i kroimy w paski…

WIĘCEJ >