fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fajita z karkówki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6ce0fec-6d4f-4dc1-8099-0d5bb7ff6453
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Fajita z karkówki

Przygotowanie

  • Mięso i papryki kroimy w kawałki
  • Układamy w misce, dodajemy przyprawy, limonkę i sól
  • Odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godz., tak by mięso i warzywa się zamarynowały
  • Dusimy na rozgrzanym tłuszczu przez około 20 minut, od czasu do czasu podlewając wodą
  • Podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

Powyżej znajdziesz równie ciekawe propozycje podania karkówki – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki wieprzowej
  • 1 papryka pepperoni słodka czerwona (19 g)
  • 1 papryka pepperoni słodka żółta (19 g)
  • 1 papryka pepperoni słodka zielona (19 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego (2 g)
  • ½ łyżeczki kolendry mielonej (2 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej (2 g)
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki (2 g)
  • Sok z ½ limonki (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając…

WIĘCEJ >

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >

Leczo z patisona

Patisona obieramy z skóry – najprościej jest pokroić 2 cm płaty i po prostu każdy plaster obrać nożem lub obieraczką, pestki wyrzucić Obranego patisona kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >