fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fajita z karkówki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6ce0fec-6d4f-4dc1-8099-0d5bb7ff6453

Fajita z karkówki

Przygotowanie

  • Mięso i papryki kroimy w kawałki
  • Układamy w misce, dodajemy przyprawy, limonkę i sól
  • Odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godz., tak by mięso i warzywa się zamarynowały
  • Dusimy na rozgrzanym tłuszczu przez około 20 minut, od czasu do czasu podlewając wodą
  • Podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

Powyżej znajdziesz równie ciekawe propozycje podania karkówki – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki wieprzowej
  • 1 papryka pepperoni słodka czerwona (19 g)
  • 1 papryka pepperoni słodka żółta (19 g)
  • 1 papryka pepperoni słodka zielona (19 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego (2 g)
  • ½ łyżeczki kolendry mielonej (2 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej (2 g)
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki (2 g)
  • Sok z ½ limonki (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa ze schabem

Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na wierzchu kładziemy plastry wędliny Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Chrupiące skrzydełka

Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…

WIĘCEJ >