fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fajita z karkówki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd6ce0fec-6d4f-4dc1-8099-0d5bb7ff6453

Fajita z karkówki

Przygotowanie

  • Mięso i papryki kroimy w kawałki
  • Układamy w misce, dodajemy przyprawy, limonkę i sól
  • Odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godz., tak by mięso i warzywa się zamarynowały
  • Dusimy na rozgrzanym tłuszczu przez około 20 minut, od czasu do czasu podlewając wodą
  • Podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

Powyżej znajdziesz równie ciekawe propozycje podania karkówki – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 180 g karkówki wieprzowej
  • 1 papryka pepperoni słodka czerwona (19 g)
  • 1 papryka pepperoni słodka żółta (19 g)
  • 1 papryka pepperoni słodka zielona (19 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego (2 g)
  • ½ łyżeczki kolendry mielonej (2 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej (2 g)
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki (2 g)
  • Sok z ½ limonki (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z boczkiem, kiełbasą, szynką i cebulą

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Dorsz w sosie kawowym z sałatką i ryżem

Gotujemy ryż we wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Do małego garnka/rondelka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy kawę Lekko solimy i pieprzymy Wkładamy dorsza Przykrywamy pokrywką Gotujemy 5 minut Podnosimy pokrywkę i obracamy…

WIĘCEJ >

Krem z cukinii i kurczaka

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy cebulę i czosnek na olej i smażymy delikatnie przez około 5 minut. W trakcie posypujemy…

WIĘCEJ >