fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fishburgery

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-220
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Fishburgery

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy białka i ubijamy na sztywną pianę
  • Każdy filet zanurzamy w pianie z białek, a następnie obtaczamy w mieszance z bułką tartą i układamy filety na papierze
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Ogórki drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy majonez i mieszamy
  • Bułki kroimy na pół i smarujemy każdą połówkę majonezowym sosem
  • Pomidory kroimy w cienkie plastry
  • Sałatę rwiemy na kawałki
  • Na połowę bułki kładziemy filet, pomidora oraz sałatę i przykrywamy drugą połową bułki (tak postępujemy z każdą bułką)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam równie smaczne propozycje przyrządzenia innych burgerów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bułka tarta (60 g)
  • Ser Parmezan (15 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Jajo białko (62 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Majonez (50 g)
  • Ogórek kiszony (45 g)
  • Bułka pszenna (320 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Sałata lodowa (160 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z marchewki

Warzywa myjemy i obieramy Odkładamy 10 marchewek na bok 3 marchewki oraz pozostałą włoszczyznę wrzucany do garnka z gotującą się wodą i gotujemy na małym ogniu Po 30 minutach dodajemy przyprawy, a także pozostałe marchewki….

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z makrelą

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Smażony ryż z krewetkami i jajkiem

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Z grochu odcinamy końcówki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili kroimy w wąskie paski (gniazdo…

WIĘCEJ >

Czekoladowe ciasto bez mąki i cukru

Banana ugniatamy widelcem na papkę, a jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy do połączenia się w jednolitą masę. Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do…

WIĘCEJ >