fbpx
logo
Szukaj
open close

Fishburgery

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-220
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Fishburgery

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy białka i ubijamy na sztywną pianę
  • Każdy filet zanurzamy w pianie z białek, a następnie obtaczamy w mieszance z bułką tartą i układamy filety na papierze
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Ogórki drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy majonez i mieszamy
  • Bułki kroimy na pół i smarujemy każdą połówkę majonezowym sosem
  • Pomidory kroimy w cienkie plastry
  • Sałatę rwiemy na kawałki
  • Na połowę bułki kładziemy filet, pomidora oraz sałatę i przykrywamy drugą połową bułki (tak postępujemy z każdą bułką)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam równie smaczne propozycje przyrządzenia innych burgerów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bułka tarta (60 g)
  • Ser Parmezan (15 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Jajo białko (62 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Majonez (50 g)
  • Ogórek kiszony (45 g)
  • Bułka pszenna (320 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Sałata lodowa (160 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa krem z pomidorów i papryki

Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry). Dodajemy odrobinę wody i passatę. Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu….

WIĘCEJ >

Pieczona pierś z kurczaka z czerwonym ryżem

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 35-40 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem Mięso kładziemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami

Sałatę drzemy palcami Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie Na górze układamy plastry szynki Polewamy sosem kolendrowym Posypujemy skwarkami

WIĘCEJ >

Filety z tofu panierowane w orzechach

Tofu kroimy na „filety” o grubości ok. 1 cm. Jeśli dysponujemy tofu naturalnym to odkładamy je do sosu sojowego, żeby nabrały słonego smaku. W tym czasie drobno siekamy orzechy i mieszamy je z sezamem. Następnie obie…

WIĘCEJ >