fbpx
logo
Szukaj
open close

Fishburgery

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-220
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Fishburgery

Przygotowanie

  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski z serem wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy białka i ubijamy na sztywną pianę
  • Każdy filet zanurzamy w pianie z białek, a następnie obtaczamy w mieszance z bułką tartą i układamy filety na papierze
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • Ogórki drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy majonez i mieszamy
  • Bułki kroimy na pół i smarujemy każdą połówkę majonezowym sosem
  • Pomidory kroimy w cienkie plastry
  • Sałatę rwiemy na kawałki
  • Na połowę bułki kładziemy filet, pomidora oraz sałatę i przykrywamy drugą połową bułki (tak postępujemy z każdą bułką)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam równie smaczne propozycje przyrządzenia innych burgerów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bułka tarta (60 g)
  • Ser Parmezan (15 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)
  • Jajo białko (62 g)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
  • Majonez (50 g)
  • Ogórek kiszony (45 g)
  • Bułka pszenna (320 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Sałata lodowa (160 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Mikser, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Glukagon – historia, fizjologia i znaczenie kliniczne

Glukagon to peptydowy hormon produkowany głównie przez komórki alfa w wysepkach Langerhansa w trzustce. Ma kluczowe znaczenie dla regulacji poziomu (…)

WIĘCEJ >

Społeczny jet lag – przyczyny, skutki i sposoby radzenia sobie

Społeczny jet lag to termin opisujący rozbieżność między naturalnym rytmem dobowym naszego ciała a wymaganiami społecznymi, takimi jak praca, szkoła (…)

WIĘCEJ >

Czy lektyny są szkodliwe dla zdrowia?

Lektyny to białka obecne w wielu roślinach. Najczęściej występują w nasionach, orzechach i warzywach strączkowych. Ich rola w przyrodzie jest (…)

WIĘCEJ >

Cynamon cejloński – skarbnica zdrowia i smaku

Cynamon cejloński pochodzi z kory drzewa Cinnamomum verum. Jest ceniony na całym świecie za swoje wyjątkowe właściwości zdrowotne i delikatny, (…)

WIĘCEJ >

Akupresura – tradycyjna metoda leczenia z nowoczesnymi zastosowaniami

Akupresura to technika masażu, w której stosuje się nacisk palców na określone punkty ciała. Jest częścią tradycyjnej medycyny chińskiej (TCM), (…)

WIĘCEJ >

Kozieradka – właściwości zdrowotne i zastosowanie w żywności funkcjonalnej

Kozieradka (Trigonella foenum-graecum) jest rośliną strączkową, powszechnie używaną jako przyprawa na całym świecie. Kozieradka ma liczne właściwości zdrowotne i znajduje (…)

WIĘCEJ >

Czym jest kimchi i jakie ma właściwości zdrowotne?

Kimchi to tradycyjne koreańskie danie składające się z solonych, fermentowanych warzyw, głównie kapusty. Jest cenione zarówno za swój wyrazisty smak, (…)

WIĘCEJ >

Sungizing – fakty i mity słonecznej terapii

Patrzenie na słońce, znane również jako sungazing, to praktyka medytacyjna polegająca na skupianiu wzroku na słońcu. Choć niektórzy twierdzą, że (…)

WIĘCEJ >

Znaczenie i niedobór witaminy K

Witamina K odgrywa kluczową rolę w procesach krzepnięcia krwi oraz zdrowiu kości. Jest niezbędna do produkcji białek w wątrobie, które (…)

WIĘCEJ >

Orzechy pekan – dlaczego warto je jeść?

Orzechy pekan to nie tylko smaczna przekąska, ale również bogate źródło wartości odżywczych. Ich regularne spożywanie może przynieść wiele korzyści (…)

WIĘCEJ >