fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fritatta szparagowa

Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Fritatta szparagowa

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy)
  • Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki
  • Pomidorki przekrawamy na połówki
  • Por przekrawamy na pół, płuczemy pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi
  • Następnie kroimy por w półksiężyce
  • Czosnek kroimy w plastry
  • Włączamy piekarnik na 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por, czosnek, zasmażamy 2 min
  • Dodajemy szparagi
  • Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i dusimy 5 min
  • Podnosimy pokrywkę
  • Jajka wybijamy do miski, wlewamy mleko kokosowe, solimy, pieprzymy
  • Rozbijamy rózgą lub mikserem, żeby się ładnie połączyło
  • Masę jajeczną wylewamy na patelnię
  • Dodajemy pomidorki
  • Mieszamy cały czas przez około pół minuty
  • Wkładamy patelnię do piekarnika na 20 min
  • Wyjmujemy patelnię z pieca (ostrożnie, rączka patelni jest BARDZO gorąca)
  • Patelnię odkładamy na kuchenkę na raszki (broń Boże na stół, czy deskę, bo wypali dziurę)
  • Czekamy 5 min
  • Kroimy i nakładamy na talerze

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas:
Składniki: 0
Porcje:
Trudność:

Lista składników

Potrzebny sprzęt

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czekoladowy krem daktylowy

Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Kaczka duszona w jabłkach z pieczonym jabłkiem z żurawiną i kapustą modrą

Kaczka: Nagrzewamy piekarnik Kaczkę kładziemy w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym z pokrywką 2 jabłka kroimy w kostkę (usunąć ogonek i gniazdo nasienne) Pokrojone jabłka wrzucamy do jakiejś miski i wsypujemy łyżkę majeranku, mieszamy Kaczkę solimy,…

WIĘCEJ >

Czerwony DIP

Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku. Wyciskamy sok z…

WIĘCEJ >

Zupa kokosowo – buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >