fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7f823a01-06e7-4e82-a647-b3f5bcbb6f6f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym
  • Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela
  • Mieszamy
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny
  • Co godzinę otwieramy piekarnik, mieszamy i wlewamy szklankę zimnej wody

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP) nie używamy pieprzu i ziela angielskiego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina goleń przednia (1000 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Seler korzeń (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tarta drobiowa

Ciasto kruche: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy Wykładamy ciastem formę do tarty Najłatwiej zmoczyć dłoń, położyć kawałki ciasta i wilgotną dłonią rozpłaszczać Pieczemy ciasto w piekarniku 10 min w temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Gryczane pieczywo czosnkowe

Czosnek obieramy i wrzucamy do naczynia w którym będziemy blendować Rozpuszczamy smalec (ma być płynny, ale NIE GORĄCY!) Miksujemy czosnek z smalcem na gładką masę Włączamy piekarnik i nagrzewamy do 180 st. C Kromki chleba…

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z dziczyzną

Farsz: Dziczyznę kroimy w kawałki np. 4 x 4 cm Wkładamy mięso do garnka Wlewamy 2 szklanki wody Lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu 2 godz. Co jakiś czas sprawdzamy ile mamy wody…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >