fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7f823a01-06e7-4e82-a647-b3f5bcbb6f6f

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym
  • Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela
  • Mieszamy
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny
  • Co godzinę otwieramy piekarnik, mieszamy i wlewamy szklankę zimnej wody

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodajemy pieprzu i ziela angielskiego do potraw. Więcej informacji na temat tej diety oraz wielu innych znajdziesz w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 pręgi (golenie) wołowe (1 kg)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • ¼ selera korzeniowego (ok. 45 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 3 owoce ziela angielskiego (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl Pina Colada

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…

WIĘCEJ >

Pieczony udziec jagnięcy z miętową salsą

Mięso dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę do mięsa. W moździerzu rozcieramy drobno posiekane dwa ząbki czosnku, posiekane igły z jednej gałązki rozmarynu i sól. W przypadku braku moździerza, można w zwykłej misce…

WIĘCEJ >

Steki z serca wołowego

Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry Rozgrzewamy tłuszcz na patelni Ostrożnie kładziemy plastry mięsa Dorzucamy gałązkę tymianku Smażymy po 1 min z każdej strony Po przełożeniu na talerz lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Zupa z owoców morza

W garnku rozgrzewamy masło i kładziemy owoce morza Po upływie 1 minuty dodajemy przyprawy Wszystko mieszamy i podsmażamy przez 2 minuty Dolewamy do garnka ok. pół litra wody i gotujemy Marchewkę kroimy w paski (możemy…

WIĘCEJ >