fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7f823a01-06e7-4e82-a647-b3f5bcbb6f6f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym
  • Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela
  • Mieszamy
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny
  • Co godzinę otwieramy piekarnik, mieszamy i wlewamy szklankę zimnej wody

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodajemy pieprzu i ziela angielskiego do potraw. Więcej informacji na temat tej diety oraz wielu innych znajdziesz w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 pręgi (golenie) wołowe (1 kg)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • ¼ selera korzeniowego (ok. 45 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 3 owoce ziela angielskiego (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Banalnie proste ciasto z owocem kaki

Piekarnik nastawiamy na 160 stopni, na grzanie góra/dół bez funkcji termoobiegu. Daktyle namaczamy we wrzątku 15 minut. Wszystkie składniki na spód wkładamy do blendera i blendujemy na dość gładką masę. Kwadratową formę do pieczenia o…

WIĘCEJ >

Chłodnik z awokado z serem kozim

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy miąższ do naczynia, w którym będziemy `miksować Dodajemy sok z cytryny i mleko kokosowe Dodajemy twaróg kozi Lekko pieprzymy Miksujemy Próbujemy i ewentualnie dosalamy (zależy jak słony był ser)…

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy rosołem i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Ogórka obieramy obieraczką ze skórki Obieraczką tniemy…

WIĘCEJ >