fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7f823a01-06e7-4e82-a647-b3f5bcbb6f6f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym
  • Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela
  • Mieszamy
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny
  • Co godzinę otwieramy piekarnik, mieszamy i wlewamy szklankę zimnej wody

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodajemy pieprzu i ziela angielskiego do potraw. Więcej informacji na temat tej diety oraz wielu innych znajdziesz w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 pręgi (golenie) wołowe (1 kg)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • ¼ selera korzeniowego (ok. 45 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 3 owoce ziela angielskiego (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladka z dorsza i łososia z warzywami gotowanymi duszonymi na maśle klarowanym

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Dorsza i łososia solimy i pieprzymy Kładziemy dorsza skórą w dół na desce i na środek kładziemy łososia Zawijamy dorsza wokoło łososia Spinamy wykałaczką żeby się roladka…

WIĘCEJ >

Gulasz z cielęciny

Cielęcinę kroimy w kostkę. Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę. Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut. Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru…

WIĘCEJ >

Konfitowane kacze udko z kolorowym miksem sałat i ziemniaczkami

Nogi kaczki solimy i pieprzymy Przygotowujemy rondel, w którym rozgrzewamy smalec Wrzucamy kacze nogi Przykrywamy pokrywką, ustawiamy minimalny płomień i gotujemy 2 godz. Co pół godziny obracamy mięso na druga stronę Ziemniaki obieramy i gotujemy…

WIĘCEJ >

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Ogórka obieramy obieraczką ze skórki Obieraczką tniemy…

WIĘCEJ >