fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7f823a01-06e7-4e82-a647-b3f5bcbb6f6f

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym
  • Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela
  • Mieszamy
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny
  • Co godzinę otwieramy piekarnik, mieszamy i wlewamy szklankę zimnej wody

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie dodajemy pieprzu i ziela angielskiego do potraw. Więcej informacji na temat tej diety oraz wielu innych znajdziesz w zakładce „Dieta”.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 pręgi (golenie) wołowe (1 kg)
  • ½ marchewki (30 g)
  • ½ pietruszki (40 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • ¼ selera korzeniowego (ok. 45 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 3 owoce ziela angielskiego (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątroba wieprzowa z pieczoną dynią i selerem naciowym

Włączamy piekarnik na 200 stopni Dynię kroimy na pół, łyżką wydłubujemy miąższ z pestkami Dzielimy dynie na cząstki (czyli połówkę (…)

WIĘCEJ >

Zebra bananowa

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąką jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez (…)

WIĘCEJ >

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl