Gotowana szarlotka
Gotowana szarlotka
Przygotowanie
- Jabłka kroimy w kostkę.
- Owoce gotujemy do miękkości w garnku podlewając wodą.
- Gdy jabłka się ugotują, dodajemy mleko kokosowe, mąke kokosową i cynamon.
- Całość gotujemy jeszcze przez chwilę.
- Jeżeli masa wyjdzie za sucha, dodajemy więcej wody lub mleka kokosowego i podajemy.
Rady dietetyka
Przeanalizuj każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety (opis znajduje się w piktogramach).
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz szarlotkę gryczano-jaglaną.
Autor
Lista składników
- 2 jabłka (360 g)
- 150 ml mleka kokosowego
- 4 łyżki mąki kokosowej (48 g)
- Woda do gotowania
- 1 płaska łyżka cynamonu lub przyprawy korzennej bez cukru (8 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sorbet malinowy
Obieramy jabłko i banana, kroimy w kawałki Owoce mieszamy razem w misce Dodajemy maliny i wkładamy do zamrażarki na kilka godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem
WIĘCEJ >Bananowo-owsiane pancakes
Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą. Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je…
WIĘCEJ >Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem
Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…
WIĘCEJ >