fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gotowana szarlotka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f20c937-b59e-4b70-9c86-231ed278e1d6-1

Gotowana szarlotka

Przygotowanie

  • Jabłka kroimy w kostkę.
  • Owoce gotujemy do miękkości w garnku podlewając wodą.
  • Gdy jabłka się ugotują, dodajemy mleko kokosowe, mąke kokosową i cynamon. 
  • Całość gotujemy jeszcze przez chwilę.
  • Jeżeli masa wyjdzie za sucha, dodajemy więcej wody lub mleka kokosowego i podajemy.

Rady dietetyka

Przeanalizuj każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety (opis znajduje się w piktogramach).

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz szarlotkę gryczano-jaglaną.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 jabłka (360 g)
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 4 łyżki mąki kokosowej (48 g)
  • Woda do gotowania
  • 1 płaska łyżka cynamonu lub przyprawy korzennej bez cukru (8 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa z topinamburem

Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się rozmrozi i na końcu dodajemy pokrojonego topinambura Po chwili całość zalewamy mlekiem i bulionem Pod…

WIĘCEJ >

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na małe kawałki, tak żeby została łodyga Wsypujemy podarte liście do miski Lekko solimy, pieprzymy i…

WIĘCEJ >

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski Ogórek kiszony pokroić w kostkę Z jabłka usunąć gniazdo…

WIĘCEJ >

Papryki nadziewane pęczakiem

Paprykę kroimy na dwie równe części i starannie usuwamy pestki. Kaszę pęczak gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Marchew, pietruszkę i pora kroimy, gotujemy w wodzie około 15 minut, a następnie kroimy bardzo drobno….

WIĘCEJ >