fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gotowana szarlotka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8f20c937-b59e-4b70-9c86-231ed278e1d6-1

Gotowana szarlotka

Przygotowanie

  • Jabłka kroimy w kostkę.
  • Owoce gotujemy do miękkości w garnku podlewając wodą.
  • Gdy jabłka się ugotują, dodajemy mleko kokosowe, mąke kokosową i cynamon. 
  • Całość gotujemy jeszcze przez chwilę.
  • Jeżeli masa wyjdzie za sucha, dodajemy więcej wody lub mleka kokosowego i podajemy.

Rady dietetyka

Przeanalizuj każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety (opis znajduje się w piktogramach).

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz szarlotkę gryczano-jaglaną.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 jabłka (360 g)
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 4 łyżki mąki kokosowej (48 g)
  • Woda do gotowania
  • 1 płaska łyżka cynamonu lub przyprawy korzennej bez cukru (8 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki bananowe z owocami

Banany obieramy, łamiemy w małe kawałki i wkładamy do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy jajko, mleko kokosowe Miksujemy Dodajemy sok z cytryny Cały czas miksując dodajemy po 1 łyżce mąkę kokosową Jeśli ciasto jest…

WIĘCEJ >

Pieczone warzywa

Dynię kroimy na kawałki, usuwamy pestki Patisona obieramy, kroimy na kawałki i usuwamy pestki Marchew obieramy i kroimy w plastry Obieramy czosnek Warzywa układamy na blaszce do pieczenia Lekko solimy i pieprzymy Pieczemy w 200…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza (wegetariańska)

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >