fbpx
logo
Szukaj
open close

Grillowane steki z soją i imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c011cd614-a8d6-4035-9c91-74cae3d2fa26
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Grillowane steki z soją i imbirem

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dolewamy sos oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso wkładamy do miski (niemetalowej) i zalewamy marynatą, a następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, aby osiągnęło temp. pokojową
  • Marynatę przelewamy do rondla i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty, po czym ściągamy rondel z kuchenki
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony, po czym smarujemy mięso ciepłą marynatą i smażymy jeszcze przez ok. 2 minuty z każdej strony
  • Mięso nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia steków.

Steki możesz podawać z dodatkiem ulubionych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (680 g)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pikantne szaszłyki z wołowiny

Do miski wlewamy tłuszcz, sok z cytryny i wodę, dodajemy musztardę, miód oraz przyprawy (oregano i pieprz) i dokładnie mieszamy Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy do marynaty i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszą gryczaną

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w kostkę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Kremowa polędwiczka

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę  i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietankę kokosową, energicznie mieszamy i od razu podajemy.

WIĘCEJ >

Pasztet warzywny

Warzywa gotujemy do miękkości (punkt pomijamy jeśli posiadamy ugotowane wcześniej warzywa) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Ugotowane warzywa przepuszczamy przez szatkownicę. Następnie mieszamy z jajami, mąką i przyprawami Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego Pasztet pieczemy…

WIĘCEJ >