fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane steki z soją i imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c011cd614-a8d6-4035-9c91-74cae3d2fa26
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowane steki z soją i imbirem

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski dolewamy sos oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso wkładamy do miski (niemetalowej) i zalewamy marynatą, a następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, aby osiągnęło temp. pokojową
  • Marynatę przelewamy do rondla i podgrzewamy przez ok. 2-3 minuty, po czym ściągamy rondel z kuchenki
  • Rozgrzewamy patelnię grillową
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony, po czym smarujemy mięso ciepłą marynatą i smażymy jeszcze przez ok. 2 minuty z każdej strony
  • Mięso nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia steków.

Steki możesz podawać z dodatkiem ulubionych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (800 g)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Olej sezamowy ekologiczny (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czekoladki herbaciane

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań. Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i…

WIĘCEJ >

Koktajl z jagód

Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Ratatuj

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry Pomidory, cukinię, papryki i bakłażany kroimy w kostkę o podobnej wielkości Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i…

WIĘCEJ >

Tarta truskawkowo-bananowa na kokosowym spodzie

Masło klarowane powinno mięć temperaturę pokojową (wyjmujemy wcześniej z lodówki) W misce mieszamy łyżkę miodu, masło i 12 łyżek mąki kokosowej Ciasto rozkładamy na formie do tarty, lekko dłonią rozklepując/wyrównując spód Wkładamy formę do lodówki…

WIĘCEJ >