Grillowany camembert z rukolą i szynką parmeńską
Grillowany camembert z rukolą i szynką parmeńską
Przygotowanie
- Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (masło)
- Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
- W tym czasie pomidorki kroimy na pół
- Na talerzu układamy rukolę, szynkę oraz pomidorki, całość skrapiamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami
- Na wierzchu sałatki kładziemy grillowany ser
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.
Autor
Lista składników
- Ser camembert (120 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Rukola (60 g)
- Szynka parmeńska (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Piersi z kurczaka z warzywami
Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w plastry Cukinię kroimy w plastry Zieleninę drobno siekamy Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę Rozgrzewamy patelnię grillową Mięso smarujemy tłuszczem (oliwą), kładziemy na patelnię i…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym bananem i orzechami laskowymi
Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone owoce, posypujemy posiekanymi orzechami Dekorujemy listkami świeżej melisy (opcjonalnie) i podajemy
WIĘCEJ >Dorsz w wiórkach kokosowych i frytki selerowe
Dorsza nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy cytryną i odstawiamy na bok. Selera obieramy ze skóry, kroimy w grube plastry, a następnie słupki. Selera przekładamy do pojemnika, zalewamy olejem i zasypujemy przyprawami. Zamykamy pojemnik i potrząsamy…
WIĘCEJ >Letnia zupa warzywna z groszkiem
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy marchew, wlewamy bulion i…
WIĘCEJ >