fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany camembert z rukolą i szynką parmeńską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c698fff56-85ef-4051-a31b-3ecebb238f57
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowany camembert z rukolą i szynką parmeńską

Przygotowanie

  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • W tym czasie pomidorki kroimy na pół
  • Na talerzu układamy rukolę, szynkę oraz pomidorki, całość skrapiamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami
  • Na wierzchu sałatki kładziemy grillowany ser

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ser camembert (120 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Rukola (60 g)
  • Szynka parmeńska (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Burger na warzywach

Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mielonej formujemy burgera Warzywa obieramy (poza papryką) Cebulę kroimy w ćwiartki Pozostałe warzywa kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy…

WIĘCEJ >

Bakłażan zapiekany z pomidorem, bazylią i serem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażana i pomidora kroimy w plastry Bazylię drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy plastry bakłażana, na…

WIĘCEJ >

Hummus pomidorowo-paprykowy

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia Sezam,…

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >