fbpx
logo
Szukaj
open close

Grillowany camembert z gruszką, winogronem i orzechami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1a2dea00-9d40-465d-9b21-7523e282e60d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowany camembert z gruszką, winogronem i orzechami

Przygotowanie

  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy ser i grillujemy z każdej strony przez ok. 3-4 minuty
  • Gruszkę kroimy w plastry (gniazdo nasienne usuwamy)
  • Na talerzu układamy rukolę, winogrono, gruszkę oraz orzechy, całość skrapiamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami, a na wierzch kładziemy grillowany ser

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Gruszka (130 g)
  • Ser camembert (120 g)
  • Winogrono białe (70 g)
  • Rukola (40 g)
  • Orzech włoski (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sarna w sosie winno – śliwkowym z puree selerowo – gruszkowym

Purée selerowo-gruszkowe Śliwki wsypać do naczynia (np., kubeczka) i zalać gorącą woda, niech minimum 30 min postoją Seler obrać, pokroić w grubą kostkę Gruszkę obrać i pokroić na 4 części Seler i gruszkę włożyć do…

WIĘCEJ >

Krem z ziemniaków i porów

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy ziemniaki, dolewamy bulion i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień…

WIĘCEJ >

Pasta musztardowa z białej fasoli

Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

WIĘCEJ >

Zielona sałatka z oliwą

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera Dolewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy oliwki i całość dokładnie blendujemy Zieleninę drobno siekamy, dodajemy do dressingu i mieszamy Na talerzach rozkładamy sałaty i polewamy dressingiem

WIĘCEJ >