Grillowany camembert z gruszką, winogronem i orzechami
Grillowany camembert z gruszką, winogronem i orzechami
Przygotowanie
- Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy ser i grillujemy z każdej strony przez ok. 3-4 minuty
- Gruszkę kroimy w plastry (gniazdo nasienne usuwamy)
- Na talerzu układamy rukolę, winogrono, gruszkę oraz orzechy, całość skrapiamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami, a na wierzch kładziemy grillowany ser
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.
Autor
Lista składników
- Gruszka (130 g)
- Ser camembert (120 g)
- Winogrono białe (70 g)
- Rukola (40 g)
- Orzech włoski (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sarna w sosie winno – śliwkowym z puree selerowo – gruszkowym
Purée selerowo-gruszkowe Śliwki wsypać do naczynia (np., kubeczka) i zalać gorącą woda, niech minimum 30 min postoją Seler obrać, pokroić w grubą kostkę Gruszkę obrać i pokroić na 4 części Seler i gruszkę włożyć do…
WIĘCEJ >Krem z ziemniaków i porów
Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy ziemniaki, dolewamy bulion i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień…
WIĘCEJ >Pasta musztardowa z białej fasoli
Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
WIĘCEJ >Zielona sałatka z oliwą
Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera Dolewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy oliwki i całość dokładnie blendujemy Zieleninę drobno siekamy, dodajemy do dressingu i mieszamy Na talerzach rozkładamy sałaty i polewamy dressingiem
WIĘCEJ >