fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Camembert w kokosowej panierce z żurawiną, granatem i rukolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf1c4b0b8-2b01-4f7d-8548-e645574e9f15
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Camembert w kokosowej panierce z żurawiną, granatem i rukolą

Przygotowanie

  • Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jajo, dolewamy mleko i dokładnie roztrzepujemy, na trzeci wysypujemy wiórki kokosowe
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Camembert panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony
  • Na talerzach układamy rukolę, którą posypujemy pestkami granatu i skrapiamy tłuszczem (oliwą)
  • Obok rukoli kładziemy usmażony camembert, na który nakładamy żurawinę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser camembert (240 g)
  • Rukola (80 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Żurawina konfitura (50 g)
  • Granat (50 g)
  • Wiórki kokosowe (24 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem warzywny

Warzywa obieramy i kroimy na małe kawałki Wrzucamy do garnka, zalewamy rosołem, dodajemy sól i kurkumę Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie Blendujemy 

WIĘCEJ >

Pieczony kurczak z nadzieniem chlebowym

Cytryny dokładnie szorujemy i kroimy na pół Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Szynkę kroimy w grubą kostkę Chleb kroimy w kostkę (najlepszy będzie z dnia poprzedniego) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Egipski ryż z pistacjami i rodzynkami

Cebulę obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut Dodajemy skórkę z pomarańczy oraz przyprawy (cynamon i liść laurowy) i mieszamy przez ok. 1-2 minuty Dosypujemy ryż…

WIĘCEJ >

Kanapki z pomidorem i bazylią

Pomidora kroimy w kostkę i przenosimy do miski Bazylię siekamy i dodajemy do miski Dodajemy przyprawy (jeśli są dodane w składnikach) i mieszamy Kromki chleba smarujemy tłuszczem i nakładamy pomidory z bazylią

WIĘCEJ >