Camembert w kokosowej panierce z żurawiną, granatem i rukolą
Camembert w kokosowej panierce z żurawiną, granatem i rukolą
Przygotowanie
- Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jajo, dolewamy mleko i dokładnie roztrzepujemy, na trzeci wysypujemy wiórki kokosowe
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
- Camembert panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony
- Na talerzach układamy rukolę, którą posypujemy pestkami granatu i skrapiamy tłuszczem (oliwą)
- Obok rukoli kładziemy usmażony camembert, na który nakładamy żurawinę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.
Autor
Lista składników
- Ser Camembert (240 g)
- Rukola (80 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Żurawina konfitura (50 g)
- Granat (50 g)
- Wiórki kokosowe (24 g)
- Mąka kokosowa (24 g)
- Mleko kokosowe (20 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Grillowany camembert i pieczywo czosnkowe
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bułkę kroimy w plastry i układamy na…
WIĘCEJ >Grillowany camembert, pierś z kurczaka i warzywa
Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony (do momentu, aż będzie lekko zarumienione) Cukinię kroimy w plastry Pomidorki…
WIĘCEJ >Grillowany camembert, szynka parmeńska i warzywa
Rozgrzewamy patelnię grillową Kładziemy ser i grillujemy po ok. 3 minuty z każdej strony, aż stanie się miękki i lekko brązowy Pomidora kroimy w ćwiartki Na talerzu układamy wszystkie warzywa oraz szynkę, na wierzch kładziemy…
WIĘCEJ >Grillowany camembert z rukolą i szynką parmeńską
Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (masło) Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony W tym czasie pomidorki kroimy na pół Na talerzu układamy rukolę, szynkę oraz pomidorki, całość skrapiamy tłuszczem (oliwą)…
WIĘCEJ >