fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Camembert w kokosowej panierce z żurawiną, granatem i rukolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf1c4b0b8-2b01-4f7d-8548-e645574e9f15
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Camembert w kokosowej panierce z żurawiną, granatem i rukolą

Przygotowanie

  • Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jajo, dolewamy mleko i dokładnie roztrzepujemy, na trzeci wysypujemy wiórki kokosowe
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Camembert panierujemy w kolejności podanych talerzy, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony
  • Na talerzach układamy rukolę, którą posypujemy pestkami granatu i skrapiamy tłuszczem (oliwą)
  • Obok rukoli kładziemy usmażony camembert, na który nakładamy żurawinę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ser camembert (240 g)
  • Rukola (80 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Żurawina konfitura (50 g)
  • Granat (50 g)
  • Wiórki kokosowe (24 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zasmażana kapusta pekińska z kurczakiem, imbirem i chili

Kurczaka kroimy w paski lub kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek liścia w paski Imbir drobno siekamy Papryczkę kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem

Cukinię należy przepuścić przez spiromat (tarkę spiralną) i uzyskać spaghetti Jeśli nie mamy tarki spiralnej to kroimy cukinię wzdłuż w plastry i plastry w paseczki jak makaron Łososia posolić i popieprzyć, położyć na rozgrzaną patelnię…

WIĘCEJ >

Jeże morelowo – czekoladowe

Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy miód Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik Czekolada NIE MOŻE się zagotować,…

WIĘCEJ >