fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Groch z kapustą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-173
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Groch z kapustą

Przygotowanie

  • Groch gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2 godz. (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Chili i zieleninę drobno siekamy
  • Kapustę drobno szatkujemy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wsypujemy nasiona gorczycy oraz przyprawy (kmin rzymski i curry) i smażymy przez ok. 2-4 minuty (do momentu, aż nasiona zaczną podskakiwać)
  • Dodajemy groch i chili, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy kapustę i przyprawy (kurkumę), dolewamy wodę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Danie nakładamy na talerze, posypujemy zieleniną i podajemy z jogurtem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta biała (500 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Groch żółty (świeży) (50 g)
  • Woda (45 ml)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
  • Chili (20 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Gorczyca – ziarno (5 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Curry w proszku (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z selera

Seler dokładnie obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wrzątku, dodajemy masło i dusimy ok. 15-20 min. W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody….

WIĘCEJ >

Naleśniki jaglane

Składniki mieszamy razem do uzyskania ciasta o płynnej konsystencji (nie może być za rzadka) Jeżeli potrzeba, dodajemy jeszcze łyżkę mąki Smażymy na rozgrzanej patelni cienkie placki, na tłuszczu lub bez dodatku tłuszczu

WIĘCEJ >

Muffiny jajeczne

obieramy warzywa marchew i pietruszkę trzemy na tarce, seler kroimy w drobne półksiężyce cebulę i czosnek kromy w kostkę na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem podsmażamy 2-3 min dodajemy starte warzywa i…

WIĘCEJ >

Surówka z wakame

Wakame zalewamy ciepłą wodą. W tym czasie kroimy marchewkę 'na makaron’. Miód, ocet, oliwę i przyprawy mieszamy w małej miseczce. Gdy glony napęcznieją, wyciskamy z nich nadmiar wody, dodajemy marchewkę i polewamy sosem. Na koniec,…

WIĘCEJ >