fbpx
logo
Szukaj
open close

Groch z kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c587963f2-bb31-4e52-961f-040134c2ae29
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Groch z kapustą

Przygotowanie

  • Groch gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2 godz. (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Chili i zieleninę drobno siekamy
  • Kapustę drobno szatkujemy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wsypujemy nasiona gorczycy oraz przyprawy (kmin rzymski i curry) i smażymy przez ok. 2-4 minuty (do momentu, aż nasiona zaczną podskakiwać)
  • Dodajemy groch i chili, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy kapustę i przyprawy (kurkumę), dolewamy wodę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Danie nakładamy na talerze, posypujemy zieleniną i podajemy z jogurtem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Kapusta biała (500 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Groch żółty (świeży) (50 g)
  • Woda (45 ml)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
  • Chili (20 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Gorczyca – ziarno (5 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Curry w proszku (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wegeta warzywna

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w mniejsze kawałki Zieleninę opłukać i otrząsnąć Por przeciąć wzdłuż na pół i wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku Mielimy warzywa rotacyjnie, czyli na zmianę mielimy…

WIĘCEJ >

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

Komosę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, cynamon, kakao i/lub karob, mleko i wszystko miksujemy do…

WIĘCEJ >

Omlet po japońsku

Wszystkie składniki mieszamy razem, a na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy około ⅓ masy jajecznej na patelnię. Gdy jajko się zetnie, zawijamy pierwszą warstwę jak naleśnika, tak, aby znajdowała się na brzegu patelni. Drugą warstwę jajka…

WIĘCEJ >

Jajecznika ze szparagami

Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na 1-2 cm kawałki. W małym garnku zagotować lekko osoloną wodę i wrzucić pokrojone szparagi. Gotować 3-4 minuty, odcedzić i od razu przełożyć do baaardzo zimnej wody. Po…

WIĘCEJ >