fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Groch z kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c587963f2-bb31-4e52-961f-040134c2ae29
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Groch z kapustą

Przygotowanie

  • Groch gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2 godz. (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Chili i zieleninę drobno siekamy
  • Kapustę drobno szatkujemy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wsypujemy nasiona gorczycy oraz przyprawy (kmin rzymski i curry) i smażymy przez ok. 2-4 minuty (do momentu, aż nasiona zaczną podskakiwać)
  • Dodajemy groch i chili, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy kapustę i przyprawy (kurkumę), dolewamy wodę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Danie nakładamy na talerze, posypujemy zieleniną i podajemy z jogurtem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kapusta biała (500 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Groch żółty (świeży) (50 g)
  • Woda (45 ml)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
  • Chili (20 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Gorczyca – ziarno (5 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Curry w proszku (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kulki z nerkowców w wiórkach kokosowych

Orzechy prażymy na patelni, a następnie odkładamy do ostygnięcia Do przestygniętych orzechów dodajemy pozostałe składniki (poza wiórkami) i całość dokładnie blendujemy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach koksowych Kulki przechowujemy w lodówce

WIĘCEJ >

Konfitura z grzybów

Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia. Grzyby mrożone wyjmujemy 4 – 5 godzin wcześniej z zamrażarki, żeby odtajały. Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy…

WIĘCEJ >

Kolorowa surówka z kapusty

Kapusty szatkujemy i wrzucamy do miski Cebulkę z zieleniną drobno siekamy i wrzucamy do miski Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Do miski dodajemy kiełki i mieszamy Do osobnej miski wlewamy…

WIĘCEJ >

Filety z combra jagnięcego

Mięso kroimy na filety Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy sos pomidorowy, sok z cytryny oraz przyprawy (kmin rzymski i pieprz) i dokładnie mieszamy Do marynaty wkładamy mięso i dokładnie obtaczamy, a…

WIĘCEJ >