fbpx
logo
Szukaj
open close

Kapusta duszona ze słoniną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c76755351-c444-45e0-88d5-5054d2fa5e6f-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kapusta duszona ze słoniną

Przygotowanie

  • Słoninę kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Kapustę kroimy (łatwiej się miesza w garnku)
  • W garnku rozpuszczamy smalec
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min
  • Dodajemy kapustę i słoninę
  • Dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie
  • Zalewamy zimną wodą do ¾ wysokości
  • Gotujemy 2 godz. na małym ogniu
  • Co jakiś czas mieszamy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Kapusta kiszona (500 g)
  • Woda (500 ml)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Słonina wieprzowa (surowa) (100 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z sałatką

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Siekany rumsztyk z sarny z warzywami grillowanymi i zasmażanymi buraczkami

Sarninę oczyścić z błon i powięzi Posiekać tasakiem lub zmielić w maszynce do mięsa Posolić, popieprzyć Formujemy okrągły rumsztyk o grubości około 1,5 cm Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cukinię kroimy w plastry Cebulę…

WIĘCEJ >

Spaghetti carbonara z boczkiem i żółtkiem

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Cukinię, marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce spiralnej lub gdy ktoś nie posiada tego cuda, pociąć warzywa wzdłuż na plastry i plastry pociąć na paseczki jak makaron Boczek pociąć w kostkę…

WIĘCEJ >

Roladki łososiowo-tuńczykowe

W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny

WIĘCEJ >