fbpx
logo
Szukaj
open close

Groszek z boczkiem i miętą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0aea9162-9e5e-4e75-abe1-e4b2d303cfc6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Groszek z boczkiem i miętą

Przygotowanie

  • Groszek zielony gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 10-15 minut, a następnie odcedzamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Boczek kroimy w większą kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i masło)
  • Wrzucamy cebulę z boczkiem i smażymy przez ok. 2-4 minuty
  • Dodajemy groch cukrowy i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy groszek zielony, mieszamy i całość podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy posiekaną zieleninę wraz z przyprawami, mieszamy i wyłączamy kuchenkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem brukselki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Brukselka (500 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Masło (7 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Brukselka z orzechami

Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie (jeśli w składnikach jest podana sól) przez ok. 5 minut (brukselka powinna być miękka, (…)

WIĘCEJ >

Brukselki pieczone w boczku w sosie musztardowym

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Plastry boczku kroimy na pół i owijamy nim każdą (…)

WIĘCEJ >

Brukselka duszona z wędzonką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponki, brukselki i jajek w koszulkach

Brukselkę ugotować we wrzącej osolonej wodzie (około 10 minut) Przełożyć do miski z zimną wodą na 10 minut Przygotować jajka (…)

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone (…)

WIĘCEJ >