fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z masłem i groszkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1028de5c-7b8d-40c8-a929-449988576961
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron z masłem i groszkiem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie (jeśli sól jest dodana w składnikach) wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Na patelni rozpuszczamy tłuszcz
  • Wrzucamy makaron, groszek oraz dodajemy przyprawy (jeśli są dodane w składnikach) i podsmażamy przez ok. 3-5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, ulubionego makaronu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makaron gryczany (bez jajeczny) (150 g)
  • Groszek zielony (75 g)
  • Prawdziwe masło (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem

Udziec powinien być w jednym kawałku Czosnek kroimy na pół W udźcu robimy kilka nacięć i w każde nacięcie wkładamy gałązki rozmarynu oraz czosnek Skórę udźca nacieramy tłuszczem i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) Następnie…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie migdałowym

Cebulę kroimy w piórka (na pół i w paseczki). Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, mieszamy z kurkumą i podsmażamy na średnim ogniu, aż mięso się zetnie. Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach Cebulę obrać i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Dodać cebulę, zasmażać 3 min Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami Dodać ocet jabłkowy,…

WIĘCEJ >