fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z masłem i groszkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1028de5c-7b8d-40c8-a929-449988576961
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron z masłem i groszkiem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie (jeśli sól jest dodana w składnikach) wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Na patelni rozpuszczamy tłuszcz
  • Wrzucamy makaron, groszek oraz dodajemy przyprawy (jeśli są dodane w składnikach) i podsmażamy przez ok. 3-5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, ulubionego makaronu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makaron gryczany (świderki) – bezjajeczny (150 g)
  • Groszek zielony (75 g)
  • Masło (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chilli z wieprzowiny

Ustawiamy piekarnik na 160°C z opcją grzania z góry i dołu. Cebule kroimy w dużą kostkę. Z papryczek chilli usuwamy pestki, kroimy w krążki. Z czerwonych papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski….

WIĘCEJ >

Steki wołowe z pieprzem kajeńskim

Do miski wsypujemy przyprawy (paprykę, pieprz, tymianek, kmin i kolendrę) i dokładnie mieszamy Mięso kładziemy na talerz i posypujemy z każdej strony przyprawami, a następnie zawijamy w folię i odkładamy na ok. 1 godz. Na…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – kot

Ogórka kroimy na plastry, pół plastry i paski Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki Marchew obieramy i kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt kota (tak jak na załączonym obrazku)

WIĘCEJ >

Purée z bulw manioka + mieszanka dozwolonych warzyw

Bulwy należy obrać i pokroić w dużą kostkę. Ugotować maniok do miękkości w osolonej wodzie (10-15 minut). Dokładnie odcedzić, ugnieść tłuczkiem i odstawić na 10 min. Na patelni rozgrzać olej kokosowy dodać kmin, następnie curry…

WIĘCEJ >