fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z purée z dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf8cea7f5-846c-4391-91fa-d9e4ba9f73da

Makaron z purée z dyni

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C
  • Wykładamy blachę papierem do pieczenia
  • Dynię kroimy w kostkę, skraplamy oliwą, wykładamy na blachę i pieczemy około 20–25 minut
  • Po upieczeniu i ostudzeniu blendujemy dynię z mlekiem kokosowym i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy sól i pieprz. Gotujemy na małym ogniu
  • Jeżeli sos za bardzo zgęstnieje, dolewamy trochę wody
  • Gotujemy makaron
  • Odcedzamy makaron i mieszamy z sosem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej codziennej diecie związanej z nietolerancjami.

Uwagi

Zdjęcie poglądowe

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 80 g makaronu gryczanego
  • 200 g dyni
  • 6 łyżek mleka kokosowego (60 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki wody

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Deska, Garnek, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z awokado i oliwek z chlebem gryczanym

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Wrzucamy awokado do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Obieramy czosnek i dorzucamy Wyciskamy sok z cytryny do naczynia Dodajemy oliwę Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy Nakładamy pastę na…

WIĘCEJ >

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać zimną wodą, tak, żeby je zakryło Dodać liście laurowe i ziele angielskie Warzywa obieramy i…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (na wywarze kostnym)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Topinambur z warzywami

Topinambur gotujemy w delikatnie osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Marchewkę i pietruszkę obieramy Ścieramy na tarce lub kroimy w cienkie paseczki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i umieszczamy…

WIĘCEJ >