fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron w sosie słonecznikowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c830a7c02-eb23-46ad-88cc-8fac19aa4c14
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron w sosie słonecznikowym

Przygotowanie

  • Makaron płuczemy pod strumieniem ciepłej wody na sitku
  • W międzyczasie blendujemy ziarna słonecznika na masło
  • Rozgrzewamy na patelni masło. Po chwili dodajemy masło z ziaren słonecznika i curry
  • Gdy masła połączą się z przyprawami, wrzucamy na patelnię makaron i mieszamy
  • Danie jest gotowe już po kilku minutach. Solimy do smaku.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdziesz inne propozycje podania tego makaronu – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 opakowanie makaronu konjac (200 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 2 łyżki nasion słonecznika (30 g)
  • ½ łyżeczki przyprawy curry (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Puree z białej rzodkwi

Białą rzodkiew obieramy i kroimy w grubą kostkę Kawałki warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Gotujemy około 20 minut (do miękkości rzodkwi Odlewamy nadmiar wody, zostawiamy tylko tyle, ile umożliwi nam blendowanie Dodajemy masło…

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (na wywarze kostnym)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Paprykarz wegański

Gotujemy ryż wedle instrukcji na opakowaniu i odcedzamy na sicie Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Paprykę kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy…

WIĘCEJ >