fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron w sosie słonecznikowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c830a7c02-eb23-46ad-88cc-8fac19aa4c14
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron w sosie słonecznikowym

Przygotowanie

  • Makaron płuczemy pod strumieniem ciepłej wody na sitku
  • W międzyczasie blendujemy ziarna słonecznika na masło
  • Rozgrzewamy na patelni masło. Po chwili dodajemy masło z ziaren słonecznika i curry
  • Gdy masła połączą się z przyprawami, wrzucamy na patelnię makaron i mieszamy
  • Danie jest gotowe już po kilku minutach. Solimy do smaku.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z makaronem konjac.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makaron Konjac (200 g)
  • Pestki słonecznika obrane (30 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Curry mielone (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki dyniowe

Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę. Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników). Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.

WIĘCEJ >

Jabłka nadziewane kokosową komosą

Komosę ryżową płuczemy i przelewamy wrzątkiem Gotujemy ją w szklance mleka kokosowego oraz szklance wody Pomarańczę myjemy bardzo ciepłą wodą i szorujemy Z tak umytej pomarańczy ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach Laskę wanilii…

WIĘCEJ >

Wątróbka duszona w gruszkach z ziemniakami

Wątróbkę kładziemy na ręcznik papierowy, żeby woda/sok/krew nie pryskała nam na patelni Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie (około 30 min) Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce lub piórka Gruszkę oczyścić z gniazda…

WIĘCEJ >

Krem z batatu

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paski Rozgrzewamy garnek Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz Na wytopiony tłuszcz z boczku…

WIĘCEJ >