fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron w sosie słonecznikowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c830a7c02-eb23-46ad-88cc-8fac19aa4c14

Makaron w sosie słonecznikowym

Przygotowanie

  • Makaron płuczemy pod strumieniem ciepłej wody na sitku
  • W międzyczasie blendujemy ziarna słonecznika na masło
  • Rozgrzewamy na patelni masło. Po chwili dodajemy masło z ziaren słonecznika i curry
  • Gdy masła połączą się z przyprawami, wrzucamy na patelnię makaron i mieszamy
  • Danie jest gotowe już po kilku minutach. Solimy do smaku.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdziesz inne propozycje podania tego makaronu – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 opakowanie makaronu konjac (200 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 2 łyżki nasion słonecznika (30 g)
  • ½ łyżeczki przyprawy curry (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi z botwinką

Szparagi obieramy, kroimy każdego na 4 części i gotujemy w wrzątku przez 5 min Na talerzu układamy wszystkie zieleniny Marchewkę trzemy na tarce i posypujemy po sałatach Dodajmy szparagi Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa z topinamburem

Włoszczyznę obieramy i kroimy w paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy włoszczyznę Dodajemy oczyszczony topinambur Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości ok. 20 – 25 min

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowa (wegetariańska/wegańska)

Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone wkładamy do miski i dodajemy zawartość patelni Lekko…

WIĘCEJ >