fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron konjac ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8601ffb-60f6-47f9-a0ee-c36858b0e036
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron konjac ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy.
  • Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku.
  • Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy dwa jajka.
  • Energicznie mieszamy zawartość patelni, aż jajko będzie lekko ścięte.
  • Solimy, wykładamy na talerz i ozdabiamy pomidorkami pokrojonymi na połówki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu i pomidorków. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie ciekawe propozycje przygotowania makaronu konjac.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Makaron Konjac (100 g)
  • Szpinak (świeży) (75 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej

Szynkę kromy w cienkie plastry Na talerzu rozkładamy sałatę Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka Pomidora kroimy w cząstki Z cebuli kroimy 1-2 krążki Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie Polewamy sosem Obok lub na…

WIĘCEJ >

Omlet w hiszpańskim stylu

Jajka blendujemy z serkiem i oliwą Rozgrzewamy patelnię Jeżeli patelnia nadaje się do smażenia beztłuszczowego, wylewamy na nią masę bezpośrednio (przy patelniach wymagających natłuszczenia, wlewamy trochę oliwy) Smażymy omleta z dwóch stron. Pod koniec smażenia…

WIĘCEJ >

Rozgrzewająca wołowina

Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami. Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę. Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż…

WIĘCEJ >

Pieczone mielone mięso z cukinią

Cukinię wydrążamy z nasion, ścieramy na tarce o dużych oczkach Dodajemy odrobinę soli, odstawiamy na 5 minut, a następnie odciskamy z niej sok W misce mieszamy razem mięso mielone, warzywa i jajko Dodajemy curry, sól,…

WIĘCEJ >