fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron konjac ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8601ffb-60f6-47f9-a0ee-c36858b0e036
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron konjac ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy.
  • Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku.
  • Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy dwa jajka.
  • Energicznie mieszamy zawartość patelni, aż jajko będzie lekko ścięte.
  • Solimy, wykładamy na talerz i ozdabiamy pomidorkami pokrojonymi na połówki.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu i pomidorków. Więcej informacji znajdziesz w aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie ciekawe propozycje przygotowania makaronu Konjac.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g makaronu konjac
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 75 g świeżego szpinaku
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Opcjonalnie: ok. 6 pomidorków koktajlowych do dekoracji (120 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z szynki i ananasa

Szynkę kroimy w kostkę, ananasa na 2-3 cm kawałki i nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków W rondelku rozpuszczamy miód i mieszamy z musztardą, imbirem, solą i pieprzem Wersja na zimno: polewamy sosem szaszłyki Wersja…

WIĘCEJ >

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Pomidorki kroimy na połówki, a boczek w kostkę Na rozgrzanej patelni wytapiamy tłuszcz z boczku, po chwili dodajemy opłukany pod ciepłą wodą makaron konjac oraz przyprawy Na koniec na patelnię wrzucamy pomidorki, wszystko razem mieszamy…

WIĘCEJ >

Szakszuka

Świeże pomidory- sparzyć, obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na małej patelni rozpuścić olej kokosowy podsmażyć chwilę czosnek, dodać pomidory, wymieszać z przyprawami i odparować nie mieszając (by zostały w kawałkach)….

WIĘCEJ >

Carpaccio z łososia i z rzodkiewki

Na talerzu układamy naprzemiennie plastry łososia razem z plastrami awokado i rzodkiewki, polewamy sosem z oliwy, soku z cytryny i oleju MCT

WIĘCEJ >