fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron konjac ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8601ffb-60f6-47f9-a0ee-c36858b0e036

Makaron konjac ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy.
  • Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku.
  • Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy dwa jajka.
  • Energicznie mieszamy zawartość patelni, aż jajko będzie lekko ścięte.
  • Solimy, wykładamy na talerz i ozdabiamy pomidorkami pokrojonymi na połówki.

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu i pomidorków. Więcej informacji znajdziesz w aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie ciekawe propozycje przygotowania makaronu Konjac.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 100 g makaronu konjac
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 75 g świeżego szpinaku
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Opcjonalnie: ok. 6 pomidorków koktajlowych do dekoracji (120 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka suszona z karkówki na sałacie rzymskiej

Szynkę kromy w cienkie plastry Na talerzu rozkładamy sałatę Kroimy w plastry lub półksiężyce ogórka Pomidora kroimy w cząstki Z cebuli kroimy 1-2 krążki Cebulę, pomidora i ogórka kładziemy na sałacie Polewamy sosem Obok lub na…

WIĘCEJ >

Kurczak w białym chilli na rosole

Ustawić piekarnik na 170 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Posiekać cebulę i selera, a paprykę pokroić na plasterki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć na średnim ogniu do…

WIĘCEJ >

Stek z tuńczyka z marchewką i nori

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Marchewki kroimy w cienkie plasterki, a płat wakame w małe prostokąty, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy oliwą oraz posypujemy solą Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na…

WIĘCEJ >

Kokosowe pulpeciki w sosie leśnym z makaronem z cukinii

Grzyby dzień wcześniej namoczyć w zimnej wodzie Mięso podzielić na małe kawałki i zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku (średnie dziurki) Marchew i pietruszkę zmielić Zmielone warzywa połączyć z mielonym mięsem Rozmaryn drobno…

WIĘCEJ >