Makaron konjac ze szpinakiem
Makaron konjac ze szpinakiem
Przygotowanie
- Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy.
- Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku.
- Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy dwa jajka.
- Energicznie mieszamy zawartość patelni, aż jajko będzie lekko ścięte.
- Solimy, wykładamy na talerz i ozdabiamy pomidorkami pokrojonymi na połówki.
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu i pomidorków. Więcej informacji znajdziesz w aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie ciekawe propozycje przygotowania makaronu Konjac.
Autor
Lista składników
- 100 g makaronu konjac
- 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
- 75 g świeżego szpinaku
- 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Opcjonalnie: ok. 6 pomidorków koktajlowych do dekoracji (120 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Duszone mięso z warzywami
Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy wodą do 2/3 wysokości, dodajemy przyprawy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temp. 140-160 stopni na ok. 5-6 godzin Na 40-50 min przed końcem dodajemy pokrojone warzywa warzywa Kiedy…
WIĘCEJ >Warzywa zapiekane z serem kozim
Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C. W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy. Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do…
WIĘCEJ >Omlet po włosku
Jajka roztrzepujemy Masę jajeczną doprawiamy do smaku i wylewamy na wcześniej rozgrzaną masłem patelnię Dusimy pod przykryciem przez około 5 minut aż do momentu ścięcia się białka Na wierzch omleta układamy parmezan, oliwki oraz posypujemy…
WIĘCEJ >Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny Nakładamy tłuszcz Przykrywamy i pieczemy 12 min Na talerzu układamy buraczki Obok mix sałat, które polewamy…
WIĘCEJ >