fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z cukinią i pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c401bcf75-95bd-4132-a66e-28cb8f83ab98
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Makaron z cukinią i pomidorami

Przygotowanie

  • Cukinię myjemy i kroimy w kostkę
  • Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię, rozgrzaną oliwę
  • Dodajemy pomidory. Obsmażamy około 8 minut, aż pomidory popękają
  • Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  • Do ugotowanego makaronu dajemy warzywa. Dodajemy sól, pieprz i bazylię, mieszamy
  • Najlepiej podawać bezpośrednio po ugotowaniu

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety związanej z nietolerancjami.

Uwagi

Do dania można dodać drobno pokrojony czosnek.
Zdjęcie poglądowe.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 80 g makaronu gryczanego
  • ¼ cukinii zielonej (75 g)
  • ½ garści pomidorów koktajlowych (50 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 garść świeżej bazylii (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Nóż, Patelnia - duża

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Racuchy gryczane z morelami

Morele: Morele pozbawiamy pestek Kroimy w kawałki Wrzucamy do suchego garnka i podgrzewamy na małym ogniu Dodajemy łyżeczkę miodu Dusimy owoce 15 min Racuchy: 1 łyżeczkę miodu dodajemy do miski Dodajemy drożdże i szczyptę soli…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ, żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę, żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >

Sałatka marokańska z batatów

Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C z opcją grzania góra-dół. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i mieszamy z nim bataty z przyprawami. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do…

WIĘCEJ >