fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron z cukinią i pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c401bcf75-95bd-4132-a66e-28cb8f83ab98

Makaron z cukinią i pomidorami

Przygotowanie

  • Cukinię myjemy i kroimy w kostkę
  • Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię, rozgrzaną oliwę
  • Dodajemy pomidory. Obsmażamy około 8 minut, aż pomidory popękają
  • Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  • Do ugotowanego makaronu dajemy warzywa. Dodajemy sól, pieprz i bazylię, mieszamy
  • Najlepiej podawać bezpośrednio po ugotowaniu

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety związanej z nietolerancjami.

Uwagi

Do dania można dodać drobno pokrojony czosnek.
Zdjęcie poglądowe.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 80 g makaronu gryczanego
  • ¼ cukinii zielonej (75 g)
  • ½ garści pomidorów koktajlowych (50 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 garść świeżej bazylii (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Nóż, Patelnia - duża
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka grecka

Pomidory i ogórka myjemy i kroimy w kostkę Ser kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy Dodajemy oliwę, oregano i sól do smaku, mieszamy

WIĘCEJ >

Brukselka duszona z wędzonką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w kostkę Rozgrzewamy suchą patelnię i dodajemy boczek Po chwili dodajemy cebulę, czosnek i pora Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Kopytka żytnie z makiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie a następnie jeszcze ciepłe ubijamy tłuczkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Tłuczone ziemniaki uciskamy w garnku tłuczkiem lub łyżką, następnie wybieramy z garnka ¼ tej masy, a w…

WIĘCEJ >