logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z grochu żółtego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4525a194-f6d9-4d1f-b8a6-6c674e4eaf34

Krem z grochu żółtego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4525a194-f6d9-4d1f-b8a6-6c674e4eaf34

Przygotowanie

  • Groch płuczemy i zalewamy w garnku zimną wodą. Najlepiej jest go tak zostawić na min. 1-2 godziny do namoczenia.
  • Następnie do tej samej wody z grochem dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie i stawiamy garnek na ogień.
  • Gdy warzywa będą już miękkie, wyciągamy listki i ziele angielskie i blendujemy całość na gładko z 2-3 łyżkami oleju, po czy doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, cząbrem i sokiem z cytryny.

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g grochu żółtego połówki
  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnia pietruszka
  • ⅓ dużego selera
  • 1-2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sok z ⅓ cytryny
  • szczypta majeranku
  • szczypta cząbru
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki oleju kokosowego

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać (…)

WIĘCEJ >

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

Komosę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i (…)

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 (…)

WIĘCEJ >

Mięsna kostka „rubika”

Salceson, szynkę i marchew kroimy w kostkę około 1 cm Układamy na zmianę, żeby otrzymać „kostkę Rubika” Na talerzu obok (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl