fbpx
logo
Szukaj
open close

Gruszka pieczona z malinami i miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce4b69e06-dd40-4bbc-bdad-507f0c16d632
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gruszka pieczona z malinami i miodem

Przygotowanie

  • Gruszkę myjemy i odcinamy końcówkę od strony ogonka, tzw. „czapeczkę”
  • Łyżką wydrążamy gniazdo nasienne gruszki
  • Do wydrążonego otworu wkładamy maliny, polewamy miodem i zakładamy „czapeczkę”
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C i pieczemy przez ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Gruszka (130 g)
  • Malina (40 g)
  • Miód lipowy (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sznycel drobiowy z ananasem i miksem sałat

Imbir drobno siekamy Pierś z kurczaka kroimy w cienką kostkę, a następnie siekamy nożem aż powstanie klejąca się masa Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy imbir Formujemy kształt liścia Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu Smażymy…

WIĘCEJ >

Duszone gruszki

Gruszki dusimy z masłem klarowanym i mlekiem kokosowym, dodajemy cynamon i kurkumę Truskawki, jagody, miód miksujemy. Polewamy gruszki. 

WIĘCEJ >

Jajo smażone z boczkiem

Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry boczku, podsmażamy i wytapiamy z nich tłuszcz Obok podsmażonego boczku wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek) Boczek wraz z jajami przenosimy na talerz

WIĘCEJ >

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min) Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >