fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gruszka pieczona z malinami i miodem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd5f49c20-3f6c-438d-9939-63e7c090d31c
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gruszka pieczona z malinami i miodem

Przygotowanie

  • Gruszkę myjemy i odcinamy końcówkę od strony ogonka, tzw. „czapeczkę”
  • Łyżką wydrążamy gniazdo nasienne gruszki
  • Do wydrążonego otworu wkładamy maliny, polewamy miodem i zakładamy „czapeczkę”
  • Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C i pieczemy przez ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Gruszka (130 g)
  • Malina (40 g)
  • Miód lipowy (12 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >

Daktyle suszone z pestką

Usunąć pestki Zjeść

WIĘCEJ >

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na małe kawałki, tak żeby została łodyga Wsypujemy podarte liście do miski Lekko solimy, pieprzymy i…

WIĘCEJ >

Mocno rozgrzewający gulasz jagnięcy

Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika i kroimy na drobne kawałki. Posypujemy łyżeczką soli himalajskiej. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej kokosowy. W międzyczasie kroimy drobno czosnek, a cebulę w piórka. Na dosyć…

WIĘCEJ >